Publicado 17/09/2020 16:42

El Consorci Hospitalari de Vic atén un 6% més d'urgncies durant el 2019

Augmenten les visites a l'especialista respecte l'any anterior per es manté l'activitat quirúrgica i d'hospitals de dia

ACN

Vic.-El Consorci Hospitalari de Vic ha donat a conixer les dades de la memria d'activitat del 2019. L'activitat assistencial ha estat lleugerament superior a la del 2018 i les urgncies han estat les que més han crescut amb un 6%. S'ha passat de les 58.100 visites del 2018 a un total de 61.646 visites un any més tard. També han augmentat les visites a l'especialista, passant de les 186.854 a 190.575 el 2019 i un increment del 2%. D'altra banda, l'activitat quirúrgica i la dels hospitals de dia s'ha mantingut. Pel que fa a la plantilla, hi havia 1.114 treballadors.

Durant el 2019 el Consorci Hospitalari de Vic va atendre 91.520 pacients, un 1% més respecte l'any anterior que van ser 90.667. Se segueix així la tendncia a l'ala dels últims anys. A nivell econmic, el pressupost global de la corporació va ser de 99,7 milions d'euros (MEUR). La xifra de negoci va augmentar un 3,1% per l'actualització de tarifes del CatSalut. Tanmateix, els increments retributius van elevar un 6,7% les despeses salarials, alhora que va fer créixer un 2,3% el cost dels aprovisionaments de material sanitari i frmacs.Pel que fa a les inversions, es van destinar més de 3 MEUR (sumant l'aportació del CatSalut i la de diferents mecenes) a millorar espais i equipaments. Els principals projectes han estat la nova unitat de Salut Mental, l'inici de la reforma de la tercera planta de l'Hospital Universitari de Vic, la renovació tecnolgica dels equipaments de Diagnstic per la Imatge, la implantació d'un sistema de monitorització centralitzada a Urgncies i UCI i la posada en marxa d'un mamgraf d'última generació.D'altra banda, es va estrenar una rea de Rehabilitació, la qual ha perms concentrar i millorar l'atenció als pacients del sud d'Osona, i s'han incorporat nous sistemes per millorar al seguiment dels pacients amb diabetis. També s'han implementat altres mesures com la reducció de les tarifes per aparcar a l'Hospital Universitari de Vic, la formació per garantir els drets de les persones LGTBI+ o les gestions a través de l'APP.I entre els aspectes que s'han fixat per seguir millorant, basant-se en les opinions recollides dels usuaris, hi ha la reducció de les llistes d'espera a l'Hospital Universitari de Vic i la millora del menjar a l'Hospital de Manlleu.La transmissió de coneixementLa docncia i la recerca són un motor de millora de la nostra organització a tots els nivells. Durant el 2019 es va fer un pas més a hospital universitari amb la posada en marxa de la Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, de la qual el CHV n'és la seu territorial per a les comarques d'Osona, Ripolls i la Garrotxa. Per primer cop, futurs metges han realitzat prctiques clíniques generals integrant-se plenament en el dia a dia de la corporació.Pel que fa a la plantilla, durant el 2019 hi havia 1.114 treballadors mentre que el 2018 eren 1.099. S'ha donat continutat a l'estratgia iniciada l'any anterior per millorar l'estabilitat laboral (professionals propis) i per potenciar la captació de talent (professionals externs). Un fet que s'ha tradut en la convocatria de 110 llocs de treball. La progressiva feminització en l'mbit mdic és una altra tendncia visible. En només dos anys, s'ha capgirat la proporció. A finals de 2019 la plantilla de facultatius compta amb 142 dones (53,4%) i 124 homes, fet que es reflecteix també a nivell de comandaments.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés