Més de 500 escolars passen aquesta setmana per les instal·lacions de la UB a Santa Coloma de Gramenet
Santa Coloma de Gramenet (ACN).-
El Campus de l'Alimentació de la UB a Torribera, a Santa Coloma de Gramenet, s'obre aquesta setmana a la ciutadania en unes jornades per al foment d'hàbits saludables entre els més petits. "Hem de procurar que la gent tingui una major cultura a nivell de salut i això no es fa en dos dies, cal començar des de la base", explica el director del campus, Màrius Rubiralta. La implicació del centre amb el territori també es fa des del punt de vista de la cohesió social amb projectes per a la millora de la qualitat, de la seguretat alimentària i de la integració de les cuines d'arreu del món presents al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, un dels més multiculturals de tota l'àrea metropolitana.Més de 500 nens i joves d'escoles i instituts de Santa Coloma de Gramenet passen aquesta setmana pel Campus de l'Alimentació de Torribera, en unes jornades taller de ciència, cuina i nutrició, que són l'avantsala del congrés de ciència per a infants que se celebra a la ciutat a finals del mes de maig.
L'objectiu d'aquestes jornades és fomentar hàbits saludables per a una societat més sostenible, detalla el director del campus, Màrius Rubiralta. "Amb una bona alimentació tindrem una vida més saludable, hi haurà menys despesa de la seguretat social i per tant farem una societat més sostenible", afirma.
En aquest sentit, el professor del Departament de Nutrició Xavier Torrado explica que els tallers adrets als més petits són molt bàsics i adaptats a la seva edat. Se'ls explica a través dels colors que existeixen cinc grups d'aliments i que com més colorit i, per tant, més variat és un plat, més equilibrada serà la dieta.
Paral·lelament, el Campus de l'Alimentació té altres projectes d'implicació amb la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Un dels més destacats en l'àmbit territorial és el de la cohesió social a través de la cuina al barri del Fondo, un dels més multiculturals de l'àrea metropolitana de Barcelona.
Al Fondo hi conflueixen persones de diferents orígens, llengües i cultures, també gastronòmiques. Rubiralta explica que aquest entorn complex permet al campus crear projectes transversals per a la "millora de la qualitat, de la seguretat alimentària i de la integració de la cuina" com a element integrador.