Publicado 24/01/2019 19:09

AMPLIACIÓ:Estudiants de l'Institut Guindvols de Lleida es posen a la pell dels supervivents de la Segona Guerra Mundial

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Ho fan en el marc del Dia Internacional en Memria de les Víctimes de lHolocaust i amb el Memorial Democrtic

ACN

Lleida.-Una quarantena d'alumnes de l'Institut Guindvols representaran aquest divendres al Teatre de L'Escorxador de Lleida l'obra 'De Animis Mortuorum', sota la direcció del professor Daniel Gil. Amb la interpretació es posen a la pell de les persones que van sobreviure a la Segona Guerra Mundial. La iniciativa s'emmarca en el Dia Internacional en Memria de les Víctimes de l'Holocaust i en collaboració amb el Memorial Democrtic que depn de Departament de Justícia. L'alumnat actuar davant d'uns 300 alumnes de 5 instituts del Segri: el d'Almenar, la Caparrella, Torre Vicens, Josep Lladonosa i el mateix Guindvols. "El tema enguany és el desarrelament de la gent de la seva llar i la problemtica que aix va comportar", explica el professor que els dirigeix Daniel Gil.

Alguns alumnes han explicat que aquesta obra els ha suposat "més esfor" al tractar-se d'un tema dramtic. Aixi ho han assegurat Júlia Chinchón i Helena Pubill, aquesta última interpreta el paper d'una mare que perd tots els homes de la seva família i que ha d'explicar a la seva filla el qu ha passat. L'obra est formada per escenes diferents que expliquen el drama viscut per exemple per un nen que es queda sol i ningú el vol acollir. És el paper que interpreta l'Elies, alumne de 1r d'ESO, que ha reconegut que "costa" posar-se en la pell de les persones que interpreten. A més ha explicat que ja coneixia "una mica" la histria de la Segona Guerra Mundial i que l'ha sorprs molt un fet anomenat 'La nit dels vidres', que tal com explica l'alumne va ser quan els nazis van fer esclatar molts vidres en una nit en qu 'anaven a buscar jueus". Tots els actors i alumnes fan l'optativa d'Arts Escniques de l'Institut Guindvols i el seu professor i director, Daniel Gil, ha explicat que enguany el plantejament ha estat diferent. "L'any passat ens vam centrar en les histries dels camps de concentració, i enguany es tracta la postguerra". Gil ha afegit que s'ha volgut transmetre qu passa quan surts per la fora de casa i 'mai saps quan tornars, i si tornes, quan arribes no queda res". A l'acte d'aquest divendres hi assistiran alumnes de Batxillerat de quatre instituts més de la comarca del Segri. Es tracta de la segona commemoració escolar del Dia Internacional en Memria de les Víctimes de l'Holocaust, en qu també hi collabora el Memorial Democrtic, que depn del Departament de Justícia. A més de l'obra de teatre també es far una encesa d'espelmes en record dels deportats als camps de concentració, una xerrada a crrec de la sociloga de la UAB Marta Simó que s'anomena 'Per qu cal Commemorar a les Víctimes de l'Holocaust i la persecució nazi, avui?', i es tancar amb la interpretació del tema 'Bella Ciao', a crrec de la coral lEnsemble de l'Institut Josep Lladonosa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés