Publicado 28/08/2019 14:07

AMPLIACIÓ:Comena la verema a la DO Tarragona amb previsió darribar als 12 milions de quilos

ACN

Puigpelat.-Els productors de ram de la DO Tarragona han comenat la verema amb previsió de collir 12 milions de quilos, un 10% més que lany passat. Els primers en collir són viticultors de la Ribera dEbre, on hi fa més calor, i daquí a uns dies ho faran els de les altres tres comarques que integren la DO -Alt Camp, Baix Camp i Tarragons-, amb una quarantena de cellers. De les 4.300 hectrees totals, un 25% són vinyes velles que shan desporgar a m. Després d'un estiu sec, les darreres pluges han afavorit el conreu, que presenta un estat sanitari molt bo. Mocastell i chardonnay són les varietats més primerenques, si bé la més estesa i ancestral a la zona és el macabeu -representa el 45% de tot el ram produt. Enguany, com a novetat, una dotzena de cellers s'han aliat per muntar una festa de la verema que durar tres dies, del 27 al 29 de setembre.

La primera edició de la Festa de la Verema, que sha presentat aquest dimecres al migdia entre vinyes a Puigpelat (Alt Camp), illusiona el Consell Regulador de la DO Tarragona. En els tres dies que durar la festa, tindran lloc una dotzena dactivitats als cellers de la DO i també a la ciutat de Valls, adreades a tots els públics, des de tasts de vins a cegues a Rasquera a baixades en kayak i tast de mosts a Miravet, passant per trepitjades de ram a Nulles o passeigs en carro pels boscos de Valls. La major part de cellers de la DO Tarragona han arrencat la verema, amb una previsió excellent quant a la qualitat del ram i un increment de la producció dun 10% respecte a la de lany passat. Amb tot, enguany la collita és més tardana. A lAlt Camp, per exemple, la verema es concentrar sobretot al setembre, com a lantiga, diu el president de la DO Tarragona, Vicen Ferré. Dentre les varietats que es cullen a la zona, el macabeu és la predominant -representa el 45% de tot el ram collit.La DO Tarragona, amb una vintena de varietats, vol treure més partit del macabeu i posicionar-lo com el seu ram insígnia, icona de la DO, diu Ferré. De fet, no hi ha cap celler que no en tingui. Entre la quarantena de cellers -uns trenta embotelladors i deu elaboradors- comercialitzen dos milions dampolles. Un 75% es ven al mercat nacional i un 25% sexporta, sobretot a Xina, EUA i nord dEuropa. Entre més reptes de la DO, es vol incorporar més petits cellers per dotar-la de dinamisme.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés