Actualizado 22/10/2015 15:03

La 7a Festa del Vi de Lleida creix amb un 16% més de participants i presència de comerços de proximitat

La mostra enoturística i gastronòmica tindrà lloc el cap de setmana a la plaça de la Llotja

La Festa del Vi de Lleida torna a la Plaça de la Llotja aquest cap de setmana amb un augment de més del 16% en el nombre de participants, entre els quals comerços de productes de quilòmetre zero com Ara Proximitat, Manduca Lleida o Carn Sargaire. Ja és la setena edició d'aquesta mostra enoturística i gastronòmica que promociona, d'una banda, els vins i cellers de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre i la gastronomia de proximitat i, de l'altra, fomenta la cultura del vi a Lleida i posiciona la ciutat com a destinació enogastronòmica de referència.La festa és organitzada per l'Ajuntament de Lleida a través de Turisme de Lleida i la Ruta del Vi. Compta amb setze cellers i una oferta gastronòmica amb una dotzena de propostes.Enguany també es comptarà amb la participació de l'Agència Catalana de Turisme amb un estand d'informació de l'oferta enoturística de Catalunya i diverses accions promocionals amb Plusfresc i el Club d'Amics de Lleida. A més a més, continua un any més la col·laboració de diferents hotels de la ciutat amb preus especial durant tot el cap de setmana.La 7a Festa del Vi de Lleida, que tindrà lloc de les onze del matí a les tres de la tarda i de les set a les dotze de la nit, inclou altres activitats per complementar l'esdeveniment gastronòmic. Dissabte a les sis tindrà lloc la visita tematitzada "Vi de Pedra" a la Seu Vella de Lleida, una iniciativa que oferirà un tast d'un vi molt especial, fruit d'unes vinyes plantades fa 800 anys en els capitells de la Seu Vella. Per participar en aquesta activitat és necessari reserva prèvia al telèfon 973 23 06 53. Posteriorment, a dos quarts de deu, es podrà gaudir d'una demostració gastronòmica amb la preparació de caragols a la brutesca, mètode que pràcticament és desconegut avui en dia, a càrrec de l'especialista Carmelo Pelegrí del restaurant Cal Nenet. Diumenge la celebració gastronòmica es complementa amb una degustació del vermut tradicional lleidatà a l'estand de Vinicia, visites a les caves de Raïmat i refrigeris al restaurant Davall. Durant tot el cap de setmana també hi haurà animació musical i activitats infantils.L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el tinent d'alcalde Rafael Peris, acompanyats del mestre cargolaire Carmelo Pelegrí, han presentat aquest dijous al restaurant Cal Nenet les novetats d’aquesta cita que, com ha recordat el paer en cap, és hereva de la Festa de la Verema que es va celebrar a Raimat durant uns vint anys. Àngel Ros ha destacat l'important pes de l'enogastronomia en l'atractiu turística de Lleida, que es basa en la cultura patrimonial i gastronòmica, en el món de la natura i en el turisme de l'esport, "una oferta àmplia però on la gastronomia hi té un paper rellevant i els vins en són una part destacada". Els cellers que hi participen en aquesta edició de la Festa del Vi de Lleida són Costers del Sió, Tomàs Cusiné, Cérvoles, Castell del Remei, Raimat, Cercavins, Vinya els Vilars, Clos Pons, L'Olivera, Vall de Baldomar, Analec, Mas Blanch i Jové, Lagravera, Mas Ramoneda, Cervesa Matoll i Vinicia. També es podrà gaudir d'una àmplia oferta gastronòmica de la mà de Gastronomik 2.0, El celler del Roser restaurant, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Ara Proximitat + Aula Gastronòmica, Cal Nenet, Lola, más sabores, IT... Food & Drink, Sucre i Disseny, Manduca Lleida & Carn Sargaire, Kfé con K, QR cafè i Restaurant Genial.La 7a edició de la Festa del Vi de Lleida es promocionarà amb el hastag #FestadelVideLleida.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés