Publicado 28/03/2019 18:45

El Congrés REDEL aborda la revolució tecnològica, el feminisme i el canvi climàtic

El Congrés REDEL aborda la revolució tecnolgica, el feminisme i el canvi clí
BARCELONA ACTIVA

Reuneix 50 professionals i responsables de desenvolupament local de més de 20 ciutats espanyoles

BARCELONA, 28 març (EUROPA PRESS) -

El Congrés de la Xarxa d'Entitats de Desenvolupament Local (REDEL) aborda aquest dijous i divendres la revolució tecnolgica, l'onada feminista i l'emergncia del canvi climtic com els principals reptes de futur de les agncies de desenvolupament econmic de les ciutats espanyoles.

En la seva intervenció a l'inici del congrés, el comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha assenyalat que aquests reptes se sumen a totes les accions de formació, ocupació, emprenadoria i innovació socioeconmica que totes les entitats tenen en les seves agendes de treball.

En relació al paper futur d'aquest tipus d'agncies, Porro ha destacat la capillaritat i la potncia que assumeixen a l'hora de treballar la promoció i les polítiques de desenvolupament local i social, de les quals no es pot prescindir, en una trobada que ha reunit 50 professionals de més de 20 ciutats espanyoles.

De cara al futur, s'ha coincidit en la necessitat d'ampliar els instruments, la mirada i els objectius, amb elements centrals clau com són la qualitat de l'ocupació i la proximitat, principis que es recullen en els plans de desenvolupament del districte que són impulsats per Barcelona Activa i accions com la moneda ciutadana i la creació de cooperatives.

La coordinadora de l'rea de Desenvolupament Econmica i Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, ha ressaltat el compromís que es manté per la "riquesa local de les ciutats i l'impuls de la promoció econmica", i ha aplaudit la celebració conjunta de totes les entitats aglutinades en REDEL, que s'han reunit a Barcelona Activa.

MODEL 'BOTTOM-UP'

El president de REDEL i de l'Associació Basca d'Agncies de Desenvolupament, Fernando Nebreda, ha dit que l'objectiu és compartir aquestes accions per promoure l'ocupació i el benestar amb un model 'bottom-up' per veure les necessitats reals de la ciutadania i amb els agents del territori.

"Barcelona és un referent internacional. És pionera i referent en aquests models d'aprenentatge i inclusió", ha afirmat Nebreda, que també ha recordat que totes les agncies de desenvolupament espanyoles comparteixen objectius com el benestar, el treball pels collectius més desfavorables i la recreca d'ocupació de qualitat.

Al congrés també s'ha compartit un estudi comparatiu entre diferents ciutats com Boston, Toronto, Estocolm, Hlsinki, Lió, Munich i Torí, la qual cosa ha servit per apropar diferents perspectives del món i veure cap a on apunten altres agncies de desenvolupament econmic i local a Amrica i Europa.

Entre els temes més destacats en aquestes ciutats, destaca la collaboració públic-privada, que permet una tornada de beneficis socials, i una aposta "forta" per ser innovadors i per convertir-se en ciutats digitals, amb atracció d'inversió, empreses i talent de fora, i també s'han destacat casos com el de Toronto, que prioritza l'art i la cultura com a factor fonamental de desenvolupament.

En aquesta trobada es far efectiva la incorporació a la xarxa de l'Agncia de Desenvolupament Econmica de l'rea Metropolitana de Barcelona i de Nasuvinsa, empresa pública del Govern de Navarra, amb la qual REDEL passar a estar formada per 24 entitats, i entre les associades es troben els ajuntament d'Alacant, Cartagena, Elx, Huesca, Madrid, Mlaga, Medina del Campo, Múrcia, Valncia i Zaragoza, entre d'altres.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés