Publicat 20/9/2019 20:10:16CET

Colau recorda els independentistes presos i Open Arms en el pregó de Carmena

Jaume Collboni, Manuela Carmena, Ada Colau i Ernest Maragall
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat els dirigents independentistes presos i Open Arms abans del pregó de la festa major de la ciutat, la Mercè, que ha pronunciat l'exalcadesa de Madrid Manuela Carmena i al que han assistit membres de la missió 65 d'Open Arms.

Colau ha citat la "trista absència" del líder municipal de JxCat, Joaquim Forn, i ha ressaltat que el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el que va ser líder de l'ANC Jordi Sànchez estan a la presó per la concentració que es va celebrar fa dos anys davant la Conselleria d'Economia de la Generalitat.

L'alcaldessa ha fet una crida a "treure definitivament el debat dels jutjats i retornar-lo a la política", cosa que han aplaudit els assistents en el pregó celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament.

Ha destacat que entre els assistents hi ha "molta diversitat d'opinions sobre el que està passant políticament", però la democràcia és el diàleg entre opinions diverses i comprendre que no hi ha veritats absolutes.

Colau ha defensat que la ciutat és orgullosament diversa i oberta, també al Mediterrani, "que s'ha convertit en una fossa i en la frontera més mortífera", i ha agraït el treball que realitzen entitats com Open Arms.

Ha lamentat que els membres de la missió 65 d'Open Arms no poguessin desembarcar les persones rescatades aquest estiu durant diverses setmanes, i ha insistit que Barcelona vol ser port segur: "Estic segura que represento el sentir majoritari d'aquesta ciutat quan us dic que gràcies, que endavant, que sou un exemple".