Publicat 20/9/2019 20:02:48 +02:00CET

Carmena assegura en la Mercè estar obstinada a unir "com sigui" Barcelona i Madrid

Manuela Carmena
AJUNTAMENT BARCELONA

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

L'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena ha assegurat aquest divendres en el pregó de la festa major de Barcelona, la Mercè, que està "obstinada a unir, com sigui i per sempre", la capital catalana amb Madrid.

"Sóc madrilenya pels quatre costats, però enamorada irremissiblement de Catalunya i Barcelona", i ha demanat respectar i valorar les essències nacionals pròpies d'Espanya, amb la seva diversitat i distinció.

Ha recordat les milers de persones que van concentrar-se l'octubre del 2017 a diferents ciutats espanyoles per demanar diàleg entre l'expresident català Carles Puigdemont i l'expresident del Govern central Mariano Rajoy amb el lema 'Hablamos. Parlem'.

Després de ser presentada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Carmena ha destacat el paper de les ciutats com a "nuclis solidaris" per defensar-se des de l'època feudal, i ha subratllat el seu paper encara clau en la identitat cultural i urbana actual.

MERCÈ COM A ACOLLIMENT

En aquest sentit, ha recordat que el concepte de la Mercè es refereix a l'acolliment, la compassió i l'ajuda als que més ho necessiten: "És empatia, respecte i consideració".

"És una crida a les consciències que tanquen els ulls davant aquesta onada d'homes, dones i nens que moren a les fronteres assassines que són el mar i els murs", ha declarat.

CARMENA, FORT

Colau ha presentat Carmena com una dona forta, tendra, intel·ligent i amb una carrera brillant que "no ha de demostrar res a ningú", i que va acceptar el repte de ser alcaldessa quan podria haver-se jubilat.

"Mai va dubtar en parlar de diàleg. Diàleg del de debò", i ha assegurat que durant el passat mandat les dues ciutats van estar més unides que mai, el què demostra que una altra manera de fer política és possible, segons ella.