Actualitzat 20/11/2014 16:44

Extreballadors de Panrico denuncien la Generalitat davant de l'Oficina Antifrau

La diputada de CUP Isabel Vallet con 4 extrabajadores de Panrico
Foto: EUROPA PRESS

Demanen investigar si un crèdit de 8 milions de l'ICF s'ha destinat a finançar acomiadaments

   BARCELONA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) 

Extreballadors de Panrico de la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) han presentat a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), amb data de 3 de novembre, una denúncia contra la Generalitat que demana investigar si el crèdit de 8 milions d'euros que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir al setembre al fabricant de 'Donuts' i 'Bollycao' va servir per finançar 60 acomiadaments.

   En roda de premsa aquest dijous al Parlament, la diputada de la CUP Isabel Vallet, acompanyada dels signants de la denúncia, ha criticat que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, hagi fet "els ulls grossos".

   Critica que hagi permès que es vulnerés la vaga en aquesta factoria, del 13 d'octubre del 2013 al 14 de juny del 2014 contra l'ERO, traient la producció que quedava a la fàbrica i permetent que entressin a Catalunya productes d'altres plantes espanyoles de la companyia etiquetats com si haguessin estat produïts a Santa Perpètua.

   Els extreballadors han explicat que durant el desembre hi va haver 31 acomiadaments, sis disciplinaris al gener (tres dels treballadors han guanyat el judici), 38 més al juny i 60 al setembre, el que suma 135.

   "L'empresa ens ha dit que no tenia diners per acomiadar, i el mateix dia que es va formalitzar el crèdit es produeixen 60 acomiadaments automàtics. No volem que els diners públics es destinin a finançar acomiadaments", han criticat els signants, que demanen investigar si el crèdit de l'ICF va servir per aportar liquiditat a l'empresa i finançar així els acomiadaments.

   Esperen que l'OAC doni resposta a la seva denúncia la setmana que ve, i demanen que "tingui en consideració" en la investigació de l'actuació de la Generalitat que el germà del president Artur Mas, Joan Mas, fora director d'operacions de Panrico fins al març del 2014 i ara sigui apoderat de La Bella Easo, una altra de les marques del grup.

   Han sostingut que, segons dades d'Inspecció, durant els vuit mesos que va durar la vaga de la planta catalana van entrar uns 2.000 tràilers a Catalunya vulnerant aquest dret sense que el Govern prengués cap mesura sobre aquesta qüestió: "Felip Puig l'únic que ha fet és qüestionar als treballadors", diuen sobre el conseller d'Empresa.

   Fonts de Panrico han explicat a Europa Press que, fins i tot respectant qualsevol iniciativa, consideren "completament equivocat polititzar els problemes empresarials".

   Han afegit que la direcció continua concentrada a garantir un futur viable i a subministrar productes de qualitat als consumidors, i alhora ultima "a la velocitat més gran possible" la reactivació de la producció a la planta catalana.

JUDICI A SABADELL

   Els extreballadors han asseverat que "un any més tard, la lluita continua", i que aquest divendres es farà a Sabadell un judici on l'empresa al·lega vaga abusiva, després d'haver perdut el judici per vaga il·legal.

   El setembre, el Jutjat 3 de Sabadell va sentenciar com legal la vaga dels treballadors de Panrico en Santa Perpètua i va desestimar la demanda que havia presentat l'empresa perquè considera l'aturada il·legal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés