Publicat 05/01/2014 12:30

Betara sondeja l'Àsia per exportar els seus formatges i augmentarà vendes un 10% el 2013

Ramon Berengueras, Formatgeria Betara
BETARA

Ja comercialitza els seus productes a Europa i ha desembarcat als Estats Units

BARCELONA, 5 Ene. (EUROPA PRESS) -

Betara sondeja amb vista a aquest 2014 el mercat asiàtic per exportar els seus formatges elaborats a les seves fàbriques de Perafita i Olost (Barcelona), i preveu tancar el 2013 amb un volum de negoci d'1,2 milions d'euros, un 10% més que l'any anterior.

En una entrevista d'Europa Press, el propietari de Betara, Ramon Berengueras, ha explicat que aquesta empresa, de deu treballadors, afronta el 2014 amb "optimisme i il·lusió", quan també preveu mantenir un augment de les vendes del 10%.

Catalunya és el principal mercat d'aquesta formatgeria amb 20 anys de trajectòria al representar el 85% de la facturació, un altre 10% correspon a mercats exteriors --França, Bèlgica, Anglaterra, Alemanya i un petit desembarcament als Estats Units--, mentre que el 5% restant correspon a la resta d'Espanya, sobretot Madrid.

"El nostre gran mercat és el català. És el de tota la vida i el que volem seguir potenciant", ha assegurat Berengueras, qui també posa atenció al mercat europeu, i respecte al poc pes del mercat espanyol, ho ha desvinculat de qüestions polítiques i ho ha atribuït que altres zones d'Espanya ja treballen el formatge i els derivats lactis.

Amb l'objectiu d'acostar els seus productes als consumidors, Betara ha obert al novembre dues botigues 'delicatessen', una en un espai d'El Corte Inglés de plaça Catalunya de Barcelona i una altra a la ciutat de Girona, que han suposat una inversió conjunta de 80.000 euros, i en funció de la seva evolució es podrien obrir nous establiments el 2015.

22 REFERÈNCIES

Berengueras dirigeix actualment amb el seu pare aquesta formatgeria, amb una aposta constant per la investigació i la innovació que els ha portat a aconseguir, fa tres anys, el distintiu de productes ecològics artesanals i des d'aleshores produeixen formatges madurats a partir de bestiar etiquetat com ecològic, a més de formatge fresc, mató i iogurt.

Betara està preparant nous sabors per aquest gener, i actualment comercialitza 22 referències entre les quals es troben set tipus de formatges ecològics -de cabra, vaca, ovella, fines herbes, curat d'ovella de romaní, curat de cabra de cervesa, i amb pebre--, un formatge de cervesa artesana del Lluçanès, i fa poc ha creat un formatge madurat de cabra amb castanya, torrada o en almívar.

Tot això ha servit a Betara per convertir-se en la formatgeria més premiada de Catalunya, i aquest 2013 ha rebut en els World Cheese Awards quatre premis: dues medalles de plata pel seu formatge de cabra ecològic i formatge de vaca, i dues de bronze pel seu formatge de cabra de Farcellet i el de cabra cremós.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés