Publicat 09/12/2016 19:11

Uns 173.000 immigrants van arribar a Itàlia a través del Mediterrani els primers 11 mesos de l'any, un 20% més

BRUSSEL·LES, 9 des. (EUROPA PRESS) -

Més de 173.000 immigrants van arribar a Itàlia a través del Mediterrani Central en els primers onze mesos de l'any, fins a novembre, gairebé un 20% més que en el mateix període de l'any anterior, segons dades publicades aquest divendres per l'agència de control de fronteres exteriors de la Unió (Frontex).

Tot i que el nombre d'arribades a Itàlia el novembre va caure gairebé a la meitat respecte al mes anterior, fins a les 13.740 persones, representa quatre vegades més que el mateix mes de l'any anterior i això tot i les pitjors condicions de mar prop de la costa líbia, ha alertat Frontex en un comunicat.

L'empitjorament de les condicions meteorològiques prop de la costa líbia no ha impedit que els traficants hagin "continuat forçant un gran nombre d'immigrants" a pujar a embarcacions no aptes i "posar-los en gran perill".

Pel que fa a les nacionalitats, la majoria d'immigrants rescatats el novembre procedien de Nigèria i Guinea.

En canvi, sirians, afganesos i iraquians són els que més van arribar en nombre a través de l'Egeu a les illes gregues el mes de novembre passat. En total, van arribar-hi unes 1.950 persones el mes passat, un 42% menys que a l'octubre i molt menys que en el mateix període de l'any anterior.

En els primers onze mesos de l'any han arribat en total 173.000 persones a les illes gregues, tot i que Frontex recalca que "la majoria de les arribades es van produir entre gener i març", és a dir, abans de l'acord segellat entre la UE i Turquia per frenar la immigració irregular i tornar els refugiats sirians.

Pel que fa a la situació dels Balcans, Frontex xifra en gairebé 1.130 les persones que han arribat a Europa --es tracta sobretot d'afganesos, pakistanesos i sirians-- utilitzant aquesta ruta el mes passat, un 1% menys que el mateix mes de l'any anterior.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés