Publicat 18/09/2017 09:03

Prop de 150.000 rohingyes seran vacunats contra el xarampió, la rubèola i la pòlio a Bangladesh

Refugiats rohingyes a Bangladesh
MSF

MADRID, 18 set. (EUROPA PRESS) -

Prop de 150.000 rohingyes menors de 15 anys estan sent vacunats en el marc d'una campanya d'immunització contra el xarampió, la rubèola i la poliomielitis a 68 assentaments de refugiats situats a Bangladesh.

La campanya, que s'estendrà durant una setmana, està encapçalada pel Ministeri de Sanitat de Bangladesh i compta amb el suport del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En el marc de la campanya, l'Unicef està proporcionant vacunes, xeringues i càpsules de vitamina A, mentre que l'OMS ha planificat la campanya i està gestionant-la i donant-hi seguiment per garantir que s'arriba a tots els nens.

"Estem feliços d'haver pogut iniciar la campanya d'immunització tan ràpid per protegir la població d'un possible brot de xarampió", ha dit el representant de l'OMS a Bangladesh, Navaratnasamy Paranietharan.

"Tots estem treballant junts sota el lideratge del Ministeri de Sanitat. Això és el que ens ha permès engegar tan ràpid aquesta campanya", ha afegit.

Per la seva banda, el representant de l'Unicef a Bangladesh, Edouard Beigbeder, ha recordat que "el xarampió és una malaltia molt infecciosa i perillosa durant les emergències, especialment per als nens que ja estan febles i desnutrits".

"Amb milers de menors travessant la frontera cada dia, la vacunació és crucial per prevenir la propagació de malalties potencialment mortals", ha alertat.

Més de 410.000 refugiats rohingyes han arribat a Bangladesh des del 25 d'agost. Els nens representen el 60 per cent del total de refugiats, segons les primeres estimacions.

L'Unicef ha afirmat que seran necessaris almenys 7,3 milions de dòlars (prop de 6,1 milions d'euros) durant els propers tres mesos, i seguirà precisant més fons a mesura que la població de refugiats continuï creixent.

Des del 25 d'agost, centenars de milers musulmans rohingyes han fugit de l'estat birmà de Rakhine a Bangladesh, per l'onada de violència que va començar amb una sèrie d'atacs de milicians rohingyes contra les forces de seguretat birmanes i una contraofensiva militar que ha deixat almenys 400 morts.

L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Raad al-Hussein, ha recordat recentment que els rohingyes fa dècades que estan despullats dels seus drets civils i polítics, també dels derivats de la ciutadania.

El 2016, l'oficina d'Al-Hussein va publicar un informe basat en entrevistes a rohingyes que van fugir a Bangladesh per una altra operació militar birmana que, segons l'alt comissionat, ja "suggeria" que hi havia atacs "generalitzats i sistemàtics" contra els rohingyes, arribant a assolir "possiblement" la consideració de "crims contra la Humanitat".

Els rohingyes són una minoria ètnica de fe musulmana que es concentra en Rakhine. Són més d'un milió de persones, però el Govern birmà no els reconeix com a ciutadans perquè considera que són descendents d'immigrants il·legals procedents de Bangladesh.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés