Publicat 23/12/2016 13:37

Treballadors del Consorci de Terrassa rebutgen el pla del Govern per implicar retallades

TERRASSA (BARCELONA), 23 des. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha rebutjat el pla de viabilitat del centre aprovat per la Conselleria de Salut de la Generalitat perquè implica retallades dels drets laborals i ha instat a reformular-ho, ha informat en un comunicat.

Ha recordat que al començament de l'any es van exposar "gairebé" les mateixes mesures que van generar mobilitzacions i reunions amb polítics municipals i el mateix conseller, Toni Comín, ha afirmat, en una visita a l'Hospital de Terrassa, que el reequilibri pressupostari no afectaria les condicions dels treballadors.

El ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat per unanimitat l'abril que la solució "en cap cas passava per tornar a retallar drets laborals o salarials".

Per aquesta raó, el comitè ha titllat d'"engany" les declaracions de Comín i el vot de l'alcalde de la població, Jordi Ballart, en el plenari, i ha precisat que en el període 2010-2014 les retallades al CST han estat de 42,9 milions.

Segons la seva opinió, no hi ha motiu per aplicar retallades ara en un context de recuperació pressupostària per import, tal com diuen que consta en el Pla d'Empresa de 700.000 euros.

Segons la seva opinió, l'Ajuntament "té mecanismes al seu abast per compensar amb recursos propis" com aportar els ingressos que la Fundació Sant Llàtzer --amb participació municipal majoritària-- rep pel lloguer de l'edifici on s'ubica l'Hospital Sant Llàtzer --al voltant d'uns 600.000 euros--, especificant que existeixen fórmules semblants a l'entorn, per exemple Sabadell ha destinat quatre milions d'euros per a l'ampliació d'Urgències de l'Hospital Parc Taulí.

Ha apuntat que l'actual situació econòmica del CST "és en bona part responsable" la Conselleria de Salut i que les previsions del pla estan lluny de sanejar el deute històric amb el centre, subratllant que des de fa més de 25 anys el laboratori del Consorci de Terrassa assumeix les analítiques de l'Institut Català de la Salut (ICS) al Vallès que fins ara no havia pagat la seva totalitat --estimen un dèficit del servei d'1,3 milions d'euros anuals com a mínim els últims deu anys--.

SUSPENSIÓ DEL RÈGIM D'AUTONOMIA

Fonts de Salut han informat a Europa Press que al CST se li ha aplicat la suspensió del règim d'autonomia de gestió que "no implica la intervenció de la Generalitat sobre la institució ni suposa cap alteració en la prestació assistencial", i han matisat que és una situació reversible una vegada s'aconsegueixi l'equilibri pressupostari.

La direcció del centre sanitari ha elaborat aquest pla, amb el vistiplau del Govern, en què els principals efectes són que ara es "està sotmès al mateix règim d'autoritzacions i controls en temes de recursos humans, patrimoni i gestió pressupostària, entre d'altres" del sector públic vinculat a la Generalitat, així com que la pèrdua d'autonomia no només és pel dèficit, també intervenen altres elements com la capacitat de l'entitat de tornar l'equilibri a curt termini.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés