Actualitzat 02/07/2015 17:31

Qui és el príncep saudita Alwaleed bin Talal?

Príncipe Alwaleed bin Talal en Londres
Foto: REUTERS

   MADRID, 2 (EDIZIONES)

El príncep saudita Alwaleed bin Talal és un membre de la Família Reial Saudita, fill del Príncep Talal i de la Princesa Mona Solh, i nét del rei fundador de l'Aràbia Saudita, Abdul-Aziz Al Saud, i acaba d'anunciar que donarà tota la seva fortuna, valorada en 29.000 milions d'euros, a obres de caritat.

   No ostenta cap càrrec polític sinó que és un home de negocis que té moltes accions de diferents empreses: és el màxim accionista de Kingdom Holding Company i Rotana, té grans paquets d'accions a News Corp, Citibank, els hotels de luxe Savoy de Londres, el George V de París o la cadena Fairmont Raffles, a més d'empreses enfocades a la tecnologia com Apple, Twitter, AOL o Motorola.

   Segons la revista 'Forbes' té la 34 fortuna més gran del món, uns 29.000 milions d'euros, els quals ha anunciat que donarà a través de la seva fundació, Alwaleed Philanthropies, inspirat en la Fundació Gates, de Bill i Melinda Gates.

   Per al príncep saudita la llista de 'Forbes' és molt important, com demostra el fet que el 2013 va demandar la publicació per calcular malament la seva fortuna després d'aparèixer al lloc 26 (el 2004 era la quarta fortuna més gran del món), quan segons els seus càlculs té 7.000 milions d'euros més dels que li atribueixen i hauria de ser el desè home més ric del planeta.

   Per a l'editora de la revista 'Forbes', Kerry A. Dolan, la imatge és molt important per a aquest príncep, i un dels seus objectius és estar entre els 10 homes més rics del món.

   Segons l'article que va escriure aquesta periodista després de visitar el seu palau de Riad, les parets de la casa són de marbre i són plenes de retrats de si mateix. A més, l'any passat es va comprar un Airbus A-380, l'avió més gran de la companyia francesa amb capacitat per transportar 800 passatgers.

   La revista 'Megaricos' assegura que el príncep va adaptar l'avió a les seves necessitats i va incloure coses com un aparcament per als seus Rolls-Royces, cinc 'suites', habitacions per a 20 convidats, una sala de concerts o un saló d'oració on les catifes canvien la seva posició automàticament per pregar sempre mirant cap a la Meca.

   Pel que fa a la seva vida personal, ha estat casat amb Dalal bint Saud bin Abdulaziz i amb Ameera al-Taweel, tot i que s'ha divorciat de les dues dones.

   Com a vicepresidenta de la Fundació del príncep, Alwaleed Philanthropies, la seva exdona Al-Taweel es va convertir en la cara més visible d'Alwaleed davant d'Occident.

   Va lluitar pel dret de les dones saudites a conduir al seu propi país, de la mateixa manera que reclamava davant dels mitjans de comunicació la llibertat de no portar el vel i no per aquesta raó ser menys musulmana.

   El seu marit, el príncep saudita, ho ratificava acudint amb la seva dona a esdeveniments sense que ella portés el vel --tampoc obliga les dones que treballen en les seves empreses a portar-lo-- i reconeixent que la seva exdona conduïa pel desert.

   El 2008 va ser acusat de violació per una model hispanoalemanya que va dir haver estat convidada a un iot de luxe a Eivissa per acabar sent narcotitzada i violada per un o diversos dels tripulants, que segons ella pertanyien a la Família Reial Saudita.

   El príncep es va defensar amb documents i va assegurar que durant les dates que indicava la víctima ell estava en territori francès i va aportar testimonis que ho corroboraven. Al final el cas es va desestimar per falta de proves.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés