Actualitzat 16/12/2016 12:10

MC veu "poc aconsellable" reactivar el Consell de Professió Mèdica sense acords vinculants

Jordi Cruz y Josep Maria Puig, presidente y secretario general de MC
METGES DE CATALUNYA

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Metges de Catalunya (MC), Josep Maria Puig, ha considerat "poc aconsellable" reactivar el Consell de la Professió Mèdica de Catalunya (CPMC), si no són vinculants els acords que s'adoptin sobre el model assistencial i la situació laboral dels facultatius.

Així s'ha posicionat després que el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, anunciés el novembre que està entre les seves prioritats ressuscitar aquest organisme, que es va crear el 2006 després d'una vaga històrica dels metges, han informat fonts de MC a Europa Press.

MC s'ha mostrat obert a intensificar el diàleg amb la Conselleria per arribar a acords concrets que permetin millorar "la deteriorada situació laboral i professional del col·lectiu mèdic", però dubta que la fórmula més idònia passi per reactivar el consell.

Puig també considera poc adequat el consell si es manté l'"estructura mastodòntica" de l'organisme amb gairebé una trentena de representants de l'administració, col·legis professionals, facultats de medicina, societats científiques, patronals i sindicats.

Ha opinat que seria un error reeditar "la història d'un fracàs anunciat" que ha estat la creació del consell, i ha fet una crida redefirni-ho i redisenyar-ho pel bé dels professionals i de la sanitat en general.

"Ja hem perdut massa temps i hem dedicat molts esforços per arribar a cap lloc", ha criticat el secretari general de MC, que ha estès la mà a Comín, però no per mantenir distreta a la professió, sinó per millorar realment les seves condicions laborals.

CONDICIONS LABORALS I PROFESSIONALS

Ha recordat que el CPMC va impulsar els informes 'Anàlisi de les retribucions mèdiques' i 'La necessitat de metges en el sistema sanitari català', que "van caure a l'oblit i no es van arribar a traslladar a la realitat laboral i professional del col·lectiu mèdic".

Segons ha explicat, els estudis van determinar que els facultatius públics i concertats cobraven el salari fix més baix de l'Estat, si bé el seu nivell retributiu augmentava amb els incentius variables i la carrera professional fins a situar-se en una franja intermèdia en comparació de la resta de comunitats autònomes.

També es va posar de manifest la falta de metges en la sanitat catalana, sobretot d'especialistes d'anestesiologia, pediatria, psiquiatria, radiologia i ginecologia a l'àmbit hospitalari comarcal, i de medicina familiar i comunitària a l'entorn rural.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés