Actualitzat 06/10/2017 15:04

El II Fòrum Edita s'inaugurarà amb Eduardo Mendoza i plantejarà els reptes del sector el 2030

P.Tixis, J.Collboni i J.Aparicio
EUROPA PRESS

Tindrà els editors Teresa Cremisi i Koen Van Gulik i als autors Javier Cercas i Gemma Lienas

BARCELONA, 4 jul. (EUROPA PRESS) -

El II Fòrum Edita Barcelona obrirà aquest dimecres amb l'escriptor Eduardo Mendoza al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, amb la conferència 'Una vida amb editors", donant el tret de sortida a una edició que reflexionarà sobre els reptes del sector editorial el 2030, per aquest motiu s'hagi titulat 'Viatge al 2030'.

En roda de premsa aquest dimarts, el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis, ha destacat que el certamen --que es perllongarà fins al divendres-- explicarà també amb Javier Cercas i Gemma Lienas, a més de tenir els editors Koen Van Gulik (Wereldbibliotheek), Teresa Cremisi (exresponsable editorial de Gallimard i Flammarion) i Consuelo Saizar (exidirectora del Fondo de Cultura Económica).

El fòrum, organitzat al costat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el seu Màster d'Edició, té com a objectiu mirar cap al futur a mitjà termini, amb l'horitzó posat el 2030, per treure al sector de la seva "zona de confort" i trobar aliances amb altres indústries.

Amb 42 ponents en tres dies, les conferències i sessions aprofundiran en "els corrents de fons de la indústria editorial", no solament les tecnològiques, sinó també des del punt de vista dels continguts.

Tixis ha destacat que la fira farà créixer el seu àmbit d'actuació, amb portaveu més enllà del sector editorial, ja que participaran autors, gestors culturals, professors, booktubers, directors de cinema, experts en algorismes, experts en realitat augmentada i representants de l'administració, com el secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo.

Aquests posaran en relleu que, independentment del rumb del sector, les històries no s'acabaran mai: "Un altre punt és el paper que han de jugar els editors", ha destacat Tixis, alhora que ha reivindicat que el lector ha de poder llegir quan, on i com vulgui.

EL DOBLE DE PARTICIPACIÓ

Passant de 190 a 400 inscrits respecte a la primera edició, el fòrum ha registrat també un increment de la participació internacional, que aportarà una "perspectiva diferent" sobre les rutes de l'edició.

A més, Tixis ha destacat que hi haurà millores interessants respecte a la primera edició --que es va basar en estratègies i renovació-- i que "va tenir una resposta extraordinària per part de tot el sector editorial".

Dirigida per Sergio Vila-Sanjuán, Javier Aparicio i Patrici Tixis, el foto reflexionarà entorn de qüestions com 'com serà el món editorial en els propers 15 anys?, quins arguments usar per conquistar als lectors?, com seran les llibreries del futur?, com serà la distribució? i els algorismes permetran construir el llibre ideal?'.

El també delegat de Cultura de la UPF, Javier Aparicio, ha assenyalat que queden molts temes per tractar sobre el sector, i ha destacat la invitació a indústries que no són les habituals per reflexionar sobre "d'on dimonis neixen les tendències", després d'una primera edició que va haver de ser més convencional.

El tinent d'alcalde d'empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat: "Ens podem permetre mirar gran i mirar lluny. 2030 és adequat sobretot pels reptes del sector", i ha aplaudit que Barcelona sigui la capital de l'edició en català i en castellà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés