Publicat 26/02/2016 14:14

Una exposició a Reus mostra la cultura funerària en la història i actualment

Exposición 'L'altra cara de la vida' del Grupo Mémora
MÉMORA

REUS (TARRAGONA), 26 febr. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Lectura de Reus (Tarragona) i el Grup Mémora han posat en marxa l'exposició 'L'altra cara de la vida' que, fins al 23 de març, mostrarà la cultura funerària en la història i actualment, ha anunciat el grup en un comunicat aquest divendres.

El catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Joaquín Ruiz de Arbulo ha estat l'encarregat de pronunciar la nit d'aquest dijous la conferència inaugural de l'exposició, i ha destacat la voluntat dels potentats de totes les civilitzacions i cultures de ser recordats durant l'eternitat.

D'aquí, que els monuments funeraris fossin concebuts com obres que havien de perdurar en el temps, ha subratllat en el marc de la conferència titulada 'Un ritual funerari pot durar 10.000 anys?'.

L'exposició inclou més d'un centenar de peces arqueològiques originals usades a la Península Ibèrica al llarg de la història i fa un recorregut sobre la cultura funerària des del Paleolític i fins a l'actualitat.

El principal objectiu de l'exposició és acostar i donar a conèixer a tots els públics la cultura mortuòria al mediterrània, així com fomentar l'esperit crític sobre la visió de la mort, considerada l'altra cara de la vida.

L'exposició també vol oferir eines per entendre i estudiar la cultura funerària d'una forma amena i pròxima, han explicat els organitzadors, que també han programat dues conferències el 10 i el 17 de març per parlar sobre els rituals i costums en els cristians de l'antiga Roma i de la mort en l'Edat Mitjana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés