Publicat 01/04/2016 17:19

Els batxillers catalans faran Història de la Filosofia el pròxim curs tot i la Lomce

La consellera de Enseñanza Meritxell Ruiz
EUROPA PRESS

La Generalitat blinda els estudis i desoirà la llei estatal

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

Tots els alumnes catalans de primer i segon de Batxillerat cursaran de manera obligatòria les matèries de Filosofia i d'Història de la Filosofia el pròxim curs, tot i culminar l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora Educativa (Lomce) en Secundària i Batxillerat, que n'elimina l'obligatorietat al segon curs.

Ho ha explicat en una entrevista a Europa Press la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, que ha afirmat que els alumnes de primer cursaran dues hores setmanals, mentre que els de segon en faran tres.

"Hem fet algunes adaptacions al Batxillerat i tots faran Filosofia a primer i segon de Batxillerat, després de la polèmica causada", ha remarcat la consellera, convençuda del paper d'aquesta matèria, així com també del de les ciències.

"Els currículums de primària i Secundària se seguiran aplicant, malgrat que van ser recorreguts pel Govern espanyol. Se seguirà aplicant la LEC", ha assegurat la titular d'Ensenyament.

Després de les queixes suscitades per l'eliminació del rang d'assignatura troncal obligatòria d'Història de la Filosofia, la consellera ha defensat la necessitat de potenciar totes aquestes matèries que ajudin a plantejar preguntes com: "Quina ha de ser la teva actitud davant de la vida? Què has d'aportar tu a la societat? Quin és el sentit de l'existència?".

"Vivim en una societat que durant anys ha passat a ser molt individualista, consumista, ho vull-ho tinc, necessitem anar als clàssics i als pensadors de la història de la filosofia per fer-nos preguntes", ha dit la consellera.

MATÈRIA TRANSVERSAL

Ruiz ha apostat també per treballar aquestes preguntes des de petits i de manera transversal mitjançant altres matèries: "Quan fas un problema matemàtic, pots plantejar-te com pots emetre menys emissions de CO2, transport públic, un particular de 10 anys o un altre de cinc", ha exemplificat.

"Som conscients que es poden fer moltes aportacions en aquest sentit, però també que un retorn als pensadors clàssics i de la història de la filosofia ajuda a repensar", ha dit.

I ha conclòs: "El fet de preguntar-se sobre el sentit de les coses és molt important, més en un món on és molt important el sentit crític i de la creativitat".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés