Actualitzat 08/12/2016 12:12

Els avantatges saludables de menjar envasat en vidre centren el llibre 'Cómete el tarro'

 Marta Vergés
EUROPA PRESS

Marta Vergés lamenta que "tots els ingredients s'han prostituït" en una indústria processada

BARCELONA, 8 des. (EUROPA PRESS) -

L'especialista en Dietètica i Nutrició i creadora del projecte de nutrició Kalegría Marta Vergés ha sintetitzat a l'assaig 'Cómete el tarro' (Planeta) la moda gastronòmica estatunidenca dels pots de vidre com a format estrella d'una febre gurmet i saludable plena d'avantatges, ha explicat l'autora en una entrevista d'Europa Press.

Per a ella, a més de ser una solució fàcil, els pots de vidre --'mason jars'-- permeten una bona conservació dels aliments, especialment d'aquells en cru la filosofia dels quals defensa Vergés: "Faciliten una alimentació molt nutritiva i combinada per fer més fàcils les digestions i que tinguem energia".

Vergés ha defensat que aquesta forma de conservació en vidre té com a principal avantatge la salut, perquè s'evita la transmissió als aliments de bisfenoles, que ha definit com a "components del plàstic que es transmeten al menjar", ha aclarit.

Tot i això, ha alertat sobre la presència de plom en alguns envasos amb aparença de pot de vidre, de manera que recomana la seva adquisició en llocs de confiança, "tot i que cal ser feliços i no perfectes", ha afegit.

En aquest sentit, ha celebrat la diversió gastronòmica que proporcionen els pots si es preparen en coloristes capes --amb els ingredients més pesats al fons--: "És molt visual i divertit", a més del fet que poden conservar-se durant cinc o sis dies en el frigorífic.

Vergés ha reivindicat la necessitat de tornar a ingredients crus en el marc d'una societat en la qual "tots els ingredients s'han prostituït" en una indústria alimentària que estén a la refinament i al processat.

"La informació està molt estesa i molts veuen el vidre com a alternativa, a més que és una tendència vintage", ha explicat l'autora, tot i que ha instat a esperar a veure si la tendència es consolida com a hàbit.

MENJAR CRUA

Alhora, el llibre és també un receptari de productes ecològics i vegans amb la finalitat d'alliberar toxines i buscar la revitalització de les cèl·lules de la mà de la seva gran aportació vitamínica al no estar cuits, una opció que no abandera "de manera dogmàtica", sinó que reivindica davant de la seva progressiva pèrdua d'importància a la societat amb el pes de productes processats.

Vergés ha explicat que tot el projecte --Kalegría, en què assessora nutricionalment a diferents col·lectius, i que ha estat la base d'aquest llibre--, parteix de la seva adolescència, quan va patir un trastorn alimentari, que en la seva superació va reparar en "veure els aliments d'una altra manera".

Per a ella, la nutrició és molt més que el menjar: "Són 360 graus: són les emocions i les formes de pensar", una filosofia que transmet en el seu projecte Kalegría, on va veure que una de les majors dificultats en els bons hàbits alimentaris es dóna a l'hora de menjar i preparar-se el 'tupper', de manera que va decidir llançar aquest llibre amb idees pràctiques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés