Detecten 169 treballadors no declarats i dietes de 300.000 euros al Consorci per la llengua

Publicat 18/07/2012 13:46:26CET

BARCELONA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

   La Sindicatura de Comptes ha detectat 169 treballadors que no estaven dotats de pressupost i una despesa de 300.000 euros en dietes de la plantilla del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) --composta per 1.061 treballadors declarats--, després de fiscalitzar els comptes de l'entitat corresponents a l'exercici 2010.

   Després de constatar irregularitats en la gestió econòmica de l'organisme públic encarregat de facilitar i promoure l'ús del català, la Sindicatura s'ha mostrat en desacord amb les retribucions del personal i la justificació del deute acumulat, que el 2010 va ser de 80.198 euros.

   A l'informe de fiscalització, es constata que el CPNL té 169 treballadors "no explicats" als quals es realitzen contractes temporals, a més dels 1.061 declarats, a més de no disposar d'una relació de tots els llocs de treball en la qual constin les categories, tipus de jornada i horaris.

   Segons la Sindicatura, el CPNL no disposa d'un procediment que permeti el control horari del personal de les seves oficines, pel que recomana instaurar algun sistema que permeti un seguiment de les hores laborals.

   La contractació de tiquet restaurant per al personal es va formalitzar el 1999 sense seguir els procediments establerts per la Llei de contractes aplicable llavors, situació que es va anar prorrogant de manera tàcita malgrat que la normativa vigent no permet pròrrogues indefinides, i va arribar a declarar una despesa de 300.064 euros en dietes el 2010.

   A més, l'informe revela que el CPNL va incrementar en més de set milions d'euros el seu pressupost --un 22% més-- sense haver tramitat cap expedient de modificació que justifiqués i aprovés la diferència dels comptes aprovades al Parlament.

   El CPNL, creat el 1989, està participat per la Generalitat, 95 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona.

   La Sindicatura ha sol·licitat la confirmació de saldos a una mostra de 128 ens consorciats --91% del total-- i 36 d'ells han discrepat dels deutes que ha declarat el CPNL.

titulars Aldia
Última Hora
Foto: Fira.- Lleida es promociona a la fira B-Travel per atreure el turisme de proximitat (DIPUTACIÓN DE LLEIDA)
DIPUTACIÓ
Fira.- Lleida es promociona a la fira B-Travel per atreure el turisme de proximitat
La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme, es promociona entre aquest divendres i diumenge al saló B-Travel, que se celebra al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, per atreure el turisme intern i de proximitat, ha informat en un comunicat.
Foto: Elsa Pataky, indignada pels productes 'miracle' que fan servir la seva imatge (TWITTER)
L'HI VA EXPLICAR UNA FAN
Elsa Pataky, indignada pels productes 'miracle' que fan servir la seva imatge
Elsa Pataky ha donat la veu d'alarma i a través del seu bloc de la revista 'Glamour' ha volgut alertar les seves seguidores que la seva imatge s'està fent servir sense el seu consentiment per promocionar productes dietètics "miracle".
Foto: Fira.- Vueling operarà 320 rutes i 160 destinacions aquest any, el triple que el 2010 (EUROPA PRESS)
FIRA DEL TURISME
Fira.- Vueling operarà 320 rutes i 160 destinacions aquest any, el triple que el 2010
Vueling operarà el 2015 un total de 320 rutes, més del doble que fa cinc anys, i enllaçarà amb 160 destinacions, el triple que el 2010, segons ha manifestat aquest divendres el president de la companyia aèria, Álex Cruz.
Foto: Fira.- Airbnb disposa de 85.000 allotjaments en habitatges espanyols (EUROPA PRESS)
FIRA DE TURISME
Fira.- Airbnb disposa de 85.000 allotjaments en habitatges espanyols
El portal Airbnb, dedicat a oferir allotjament en habitatges particulars a persones de tot el món, disposa d'un llistat de 85.000 habitatges a tot Espanya, que s'ha convertit en una de les principals destinacions d'aquesta empresa.
22/04 CEOTalk amb Marcos Alves (ElTenedor)
Hora: 19:30 Lloc: Itnig, Àlaba, 61 Organitza: Itnig Preu: esdeveniment gratuït amb inscripció prèvia
21/04 Treballar a l'estiu
Hora: de 12:00 a 15:00 Lloc: Porta 22, Llacuna, 162-164 Organitza: Barcelona Activa Descobreix quins sectors generen ocupació i quins treballs són els més demandats a l'estiu i la millor manera d'accedir-ne a un.
Foto: Woody Allen pot tenir un museu a Barcelona en dos anys (EUROPA PRESS)
PROJECTAT PER MEDIAPRO
Woody Allen pot tenir un museu a Barcelona en dos anys
El cineasta Woody Allen tindrà a Barcelona un museu dedicat a la seva persona i projectat per la productora cinematogràfica Mediapro, si aquesta guanya el concurs públic que ha de convocar la Generalitat per trobar qui ompli l'antiga Escola d'Arts i Oficis, on la productora vol col·locar el museu.
20/04 Xarxa de contactes : Coneix
Hora: de 9:00 a 12:00 Lloc: Porta 22, Llacuna, 162-164 Organitza: Barcelona Activa Registre: inscripció prèvia i gratuïta En aquesta jornada s'aprendrà a aprofitar els contactes per trobar ofertes de feina.
17/04 femtalent Fòrum: 'Smart Time: gestió intel·ligent del temps'
Hora: de 8:30 a 14:00 Lloc: LaSalle Technova Barcelona, carrer Joan La Salle, 42 Organitza: femtalent Fòrum En aquesta jornada es debatrà sobre els diferents usos del temps en l'àmbit professional de les persones com un dels reptes clau de la societat.
Foto: Rodilla obre dos locals a Barcelona amb previsió de tenir-ne cinc en dos anys (EUROPA PRESS)
GASTRONOMIA
Rodilla obre dos locals a Barcelona amb previsió de tenir-ne cinc en dos anys
La cadena de restaurants Rodilla, propietat de la cervesera Damm des del 2012, ha obert dos locals a Barcelona, ubicats a Via Laietana i al centre comercial La Maquinista, i té la previsió d'arribar a tenir-ne cinc en els pròxims dos anys.
20/04 Conversa sobre les decisions estratègiques
Hora: 19:00 Lloc: Esade, Avinguda Pedralbes, 60-62 Organitza: Esade Preu: esdeveniment gratuït Ponents: el xef Ferran Adrià, la directora d'Ikea Deputy Global Retail, Montserrat Maresch, el president del Grup Uriach, Joaquim Uriach, i l'autor del llibre Les decisions estratègiques i professor del departament de Direcció General i Estratègia d'Esade, Marcel Planellas .
Foto: El trànsit de mercaderies del Port de Barcelona baixa un 3,6% el primer trimestre (EUROPA PRESS)
10,2 MILIONS DE TONES
El trànsit de mercaderies del Port de Barcelona baixa un 3,6% el primer trimestre
El volum de trànsit total del Port de Barcelona en el primer trimestre d'aquest any s'ha situat en 10,2 milions de tones, fet que suposa un descens del 3,6% respecte al mateix període de l'any passat, tot i que el mes de març va presentar una evolució positiva, ha destacat aquest dijous l'enclavament català en un comunicat.
Foto: Turisme de Barcelona crea un nou portal perquè empreses organitzin esdeveniments a la ciutat (TURISME DE BARCELONA)
TURISME DE REUNIONS
Turisme de Barcelona crea un nou portal perquè empreses organitzin esdeveniments a la ciutat
El consorci públic privat Turisme de Barcelona ha creat un nou portal www.barcelonaconventionbureau.com per al seu programa especialitzat en turisme de reunions amb l'objectiu d'atreure empreses, agències i associacions perquè organitzin esdeveniments a la capital catalana.
18/04 Hackathon Smart City App Hack
Hora: 12:30 Lugar: Ateneu de Fabricació Les Corts, carrer Novell, 78 Organitza: Smart City App Hack Desenvolupadors d'aplicacions i professionals de diversos sectors participaran en el 'hackthon' amb què s'inaugura a Barcelona el concurs Smart City App Hack, en què diverses ciutats competeixen entre elles per crear 'apps' que millorin el dia a dia.
16/04 Dinar col·loqui 'Dones en Valor'
Hora: de 13:45 a 16:00 Lloc: Hotel Silken Diagonal, Avinguda Diagonal, 205 Organitza: 22 @ Network Participen: la directora d'operacions de Majestic Hotel Group, Gemma Ravasi, i la directora de la Divisió Hobby de Llavors Fitó, Elisabet Fitó.
Foto: Ragap reconeix Barcelona amb el premi Golden Expogays per fomentar el turisme LGBT (RAGAP)
AQUEST DIMECRES
Ragap reconeix Barcelona amb el premi Golden Expogays per fomentar el turisme LGBT
El portal organitzador del saló Expogays, Ragap, ha guardonat l'Ajuntament de Barcelona amb el premi Golden Expogays per fomentar el turisme del col·lectiu LGBT a la ciutat.
DUES CIUTATS MÉS
Dubai se suma al concurs d''apps' de smart cities organitzat per Barcelona
Dubai (Emirats Àrabs) s'ha sumat amb Hèlsinki (Finlàndia) i Gant (Bèlgica) al concurs Smart City App Hack d'aplicacions mòbils que millorin el transport urbà, l'energia, la cultura i el turisme, el comerç i la ciutat col·laborativa que ha impulsat Barcelona, que també hi participa.
Foto: El Govern català i l'Ajuntament de Barcelona creuen que les TIC pal·liaran els efectes negatius del turisme (EUROPA PRESS)
FÒRUM TURÍSTIC
El Govern català i l'Ajuntament de Barcelona creuen que les TIC pal·liaran els efectes negatius del turisme
La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona consideren que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) han d'ajudar a gestionar els efectes negatius del turisme.
Foto: Fira.- Hispack&Bta preveuen atreure 35.000 visitants, el 10% internacionals (FIRA)
INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA
Fira.- Hispack&Bta preveuen atreure 35.000 visitants, el 10% internacionals
Els salons de la indústria de l'envàs i la tecnologia alimentària Hispack&Bta preveuen, en la seva tercera edició conjunta, atreure 35.000 visitants, el 10% internacionals, ja que els dos salons han doblat recursos i esforços aquest 2015 per captar un nombre de compradors estrangers més elevat.
Foto: L'esport de Barcelona factura 2.117 milions a l'any (EUROPA PRESS)
SEGONS L'AJUNTAMENT
L'esport de Barcelona factura 2.117 milions a l'any
Les empreses i entitats de Barcelona del sector esportiu van facturar el 2013 2.075 milions d'euros, xifra que s'eleva fins a 2.117 milions si es tenen en compte els 42 milions corresponents a l'Ajuntament, segons el primer estudi de l'impacte del sector esportiu a la ciutat.
Foto: El sector digital de Barcelona triplica la facturació fins a 6.000 milions des del 2012 (EUROPA PRESS)
MÉS DE 9.500 CONTRACTACIONS
El sector digital de Barcelona triplica la facturació fins a 6.000 milions des del 2012
El sector digital de Barcelona va facturar 6.000 milions d'euros l'any passat, cosa que triplica les xifres del 2012 quan les vendes van ser de 2.000 milions, segons l''Estudi dels Sectors Tecnològic i Digital de Barcelona 2014' elaborat pel clúster Barcelona Tech City, abans Ecommerce&Tech Barcelona.
Foto: Signaturit completa una ronda de finançament de 600.000 euros per doblar plantilla (ESADE)
STARTUPS
Signaturit completa una ronda de finançament de 600.000 euros per doblar plantilla
La startup Signaturit, que permet a empreses i particulars sol·licitar firmes electròniques de correu electrònic amb plena validesa legal, ha completat amb èxit la seva primera ronda de finançament per 600.000 euros, amb els quals planeja doblar la seva plantilla de deu treballadors i consolidar-se a Europa.
Foto: Antonio Banderas, nova vida a Londres per estudiar disseny (EUROPA PRESS)
BUSCA LLOC PER VIURE
Antonio Banderas, nova vida a Londres per estudiar disseny
L'actor Antonio Banderas es troba en una etapa de canvis i renovació. Tant és així que ha decidit reprendre els estudis i mudar-se a Londres per matricular-se a l'Escola Central Saint Martins on estudiarà disseny i confecció.
Foto: Taylor Swift prepara el seu atac final contra Katy Perry (CORDON PRESS)
LA CANTANT PREPARA UN VIDEOCLIP
Taylor Swift prepara el seu atac final contra Katy Perry
MADRID, 14 d'abril (CHANCE/EDIZIONES) Expectació i molt morbo al voltant del nou videoclip de Taylor Swift, perquè el single, 'Bad Blood' (mala sang), està dedicat a Katy Perry.
Foto: El sector bancari mundial es proposa renovar els mitjans de pagament i demana als reguladors menys intervenció (CAIXABANK)
CONGRÉS A BARCELONA
El sector bancari mundial es proposa renovar els mitjans de pagament i demana als reguladors menys intervenció
El director general del World Savings and Retail Banking Institute (WSBI), Chris de Noose, ha afirmat que el sector bancari ha de "canviar o morir" respecte als mitjans de pagament, i ha demanat als reguladors que intervinguin menys i no afegeixin més normativa en la innovació dels tipus de pagament.
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2015 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.