Detecten 169 treballadors no declarats i dietes de 300.000 euros al Consorci per la llengua

Publicat 18/07/2012 13:46:26CET

BARCELONA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

   La Sindicatura de Comptes ha detectat 169 treballadors que no estaven dotats de pressupost i una despesa de 300.000 euros en dietes de la plantilla del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) --composta per 1.061 treballadors declarats--, després de fiscalitzar els comptes de l'entitat corresponents a l'exercici 2010.

   Després de constatar irregularitats en la gestió econòmica de l'organisme públic encarregat de facilitar i promoure l'ús del català, la Sindicatura s'ha mostrat en desacord amb les retribucions del personal i la justificació del deute acumulat, que el 2010 va ser de 80.198 euros.

   A l'informe de fiscalització, es constata que el CPNL té 169 treballadors "no explicats" als quals es realitzen contractes temporals, a més dels 1.061 declarats, a més de no disposar d'una relació de tots els llocs de treball en la qual constin les categories, tipus de jornada i horaris.

   Segons la Sindicatura, el CPNL no disposa d'un procediment que permeti el control horari del personal de les seves oficines, pel que recomana instaurar algun sistema que permeti un seguiment de les hores laborals.

   La contractació de tiquet restaurant per al personal es va formalitzar el 1999 sense seguir els procediments establerts per la Llei de contractes aplicable llavors, situació que es va anar prorrogant de manera tàcita malgrat que la normativa vigent no permet pròrrogues indefinides, i va arribar a declarar una despesa de 300.064 euros en dietes el 2010.

   A més, l'informe revela que el CPNL va incrementar en més de set milions d'euros el seu pressupost --un 22% més-- sense haver tramitat cap expedient de modificació que justifiqués i aprovés la diferència dels comptes aprovades al Parlament.

   El CPNL, creat el 1989, està participat per la Generalitat, 95 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona.

   La Sindicatura ha sol·licitat la confirmació de saldos a una mostra de 128 ens consorciats --91% del total-- i 36 d'ells han discrepat dels deutes que ha declarat el CPNL.

titulars Aldia
Última Hora
Foto: Nicolas Cage s'uneix al biopic d'Edward Snowden d'Oliver Stone (MICHAEL BUCKNER)
AMB JOSEPH GORDON-LEVITT I SHAILENE WOODLEY
Nicolas Cage s'uneix al biopic d'Edward Snowden d'Oliver Stone
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2015 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.