Actualitzat 10/05/2016 17:10

La capacitat de les espècies per innovar depèn d'una vida longeva i un ambient canviant

Un camachuelo de Barbados
CREAF/LOUIS LEFEBVRE

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 10 Maig (EUROPA PRESS) -

   La capacitat per innovar depèn de tenir una vida longeva i viure en un ambient canviant, segons un estudi de científics del Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que ha analitzat 1.018 espècies d'aus.

   Els animals longeus "no només disposen de més temps per innovar, sinó que solen enfrontar-se a nous reptes al llarg de les seves vides", a més les innovacions tindran més valor perquè cada nou comportament podrà ser utilitzat durant més temps en el futur, segons ha informat la UAB en un comunicat.

   Alhora, el fet d'una vida llarga "permet endarrerir el desenvolupament, fet que ofereix el temps necessari per desenvolupar cervells grans, un requisit per sobresortir en creativitat".

   Es fa referència a un entorn canviant, que significa estar exposat a nous desafiaments "com ara haver de trobar aliments, i això requereix capacitats com explorar, discriminar, manipular i recordar".

   Aquesta nova teoria explicaria algunes observacions sorprenents, per exemple que espècies que mai utilitzen eines en estat salvatge com les graules, al laboratori exhibeixen una habilitat sorprenent per utilitzar-les i ser capaços d'extreure aliment d'un tub i això reforçaria la idea que la capacitat d'innovar, si depèn d'un conjunt d'adaptacions que han sorgit per a altres finalitats, ja és present en alguns animals fins i tot quan aquests no la utilitzen en la naturalesa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés