Actualitzat 20/02/2017 11:22

Marc Gasol brilla en la victòria de l'Oest i Davis aconsegueix el rècord d'anotació en un All-Star

Marc Gasol Memphis Grizzlies Sacramento Kings
MEMPHIS GRIZZLIES

MADRID, 20 febr. (EUROPA PRESS) -

L'equip de la Conferència Oest s'ha imposat aquest diumenge per 192-182 al de la Conferència Est, en el tancament del tradicional All-Star que ha acollit aquest cap de setmana Nova Orleans i en què el pivot espanyol Marc Gasol hi ha trobat un buit per brillar.

El català, en la seva tercera compareixença en un 'Partit de les Estrelles', ha deixat clara la seva versatilitat en un partit marcat pel marcador més alt de la història, cinc punts més que els 369 de l'any passat (196-173), i en què el pivot Anthony Davis s'ha fet amb el guardó del 'Jugador Més Valuós', en superar amb els seus 52 punts, el rècord que tenia des del 1962 el mític Wilt Chamberlain amb 42.

Gasol ha fregat el 'triple-doble' en un partit sense defenses i s'ha quedat a dues assistències d'aconseguir-ho, mentre que, en els seus més de 20 minuts en pista, ha signat 10 punts i 10 rebots. L'internacional només ha pogut llançar set cops a cistella, i n'ha encertat cinc de dos i ha fallat en els sus dos triples, lluny dels 39 intents, també rècord, que ha tingut en el seu poder Davis.

El pivot titular de l'Oest ha acaparat tot el pes ofensiu i ha tret partit a la gran relaxació defensiva en els dos costats. Jugant en el seu Smoothie King Center, el jugador dels Pelicans de Nova Orleans ha arriat fins als 52 punts i 10 rebots.

"He remarcat, crec que força, als nois al vestuari abans del partit que volia aconseguir l''MVP' per a aquesta gent, per a la ciutat, i ho he acabat fent. Els nois han fet una gran feina per trobar-me i donar-me les cistelles, volien que n'anotés 50. Cada cop, Kawhi (Leonard) em deia 'sis punts més', o James (Harden) 'Et passaré la pilota'", ha confessat Davis després del partit.

El pivot dels Pelicans ha fet la primera cistella del partit com a preludi del que ha passat i ha necessitat 10 punts en el quart final per igualar Chamberlain, però ha fet 20 dels 48 que ha anotat el seu equip per entrar en la història d'aquesta festa de l'NBA en què només s'han comès 16 faltes, 11 de l'Oest i 5 de l'Est.

El partit també ha deixat més anècdotes com el retrobament a la pista com a companys d'equip de Kevin Durant i Russell Westbrook, dies després de patir un frec a frec durant el partit entre els Warriors i els Thunder. L'aler sí ha fet un 'triple-doble' (21, 10 i 10), mentre que el base ha estat el segon màxim anotador amb 41 punts.

L'Est, capaç de fer 53 punts en els primers dotze minuts, ha encaixat la seva tercera derrota consecutiva a l'All-Star i la sisena de vuit possibles en aquesta dècada. De totes maneres, al contrari que el seu rival, ha apostat més pel joc d'equip i els que més han llançat han estat LeBron James i Giannis Antetokounmpo, amb 17 llançaments.

L'internacional grec dels Bucks ha estat el millor amb 30 punts, amb 12 esmaixades, mentre que l'aler dels Cavaliers n'ha fet 23 per convertir-se en el primer de la història a anotar més de 300 punts en un 'Partit de les Estrelles'.