Actualitzat 06/07/2015 16:30

Els Estats Units atropella el Japó i conquista el Mundial del Canadà

Estadio de Fútbol Canadá 2015

MADRID, 6 Jul. (EUROPA PRESS) -

La selecció dels Estats Units va atropellar (5-2) el Japó per conquistar per tercera vegada el Mundial femení de futbol, en una final a Vancouver (Canadà) en la qual el quadre ianqui va endosar un contundent 4-0 en els 16 minuts de l'enfrontament, liderat per una Carli Lloyd que va assolir la Pilota d'Or del torneig.

Amb el suport majoritari de la grada, el conjunt dirigit per l'anglesa Jill Ellis va fulminar la defensora del títol en el que aviat es va convertir en una festa per a les estatunidenques. I és que, dos gols a pilota parada, un altre en un contraatac i un quart des del centre del camp, obra de Lloyd --el seu tercer--, van deixar en evidència les nipones.

La que seria a la fi la millor jugadora del Mundial se les va enginyar per, en els cinc minuts de matx, aprofitar primer un córner i després una falta lateral per rematar per partida doble a la xarxa (2-0). El Japó, tocat i sense capacitat de reacció, va encaixar el tercer en una bona sortida en velocitat de les ianquis, que va culminar amb una gran volea Holiday.

No va acabar aquí el festival nord-americà. Lloyd, des del mig del camp, va batre la meta rival, Ayumi Kaihori, per signar el seu triplet particular i posar més que de cara la final per a les seves (4-0).

El Japó ja no tenia res a perdre, tret de salvar l'honor i, enmig també de la relaxació rival, va deixar la marca d'imbatibilitat mundialista de Hope Solo en 540 minuts, la segona millor de la història del torneig. Yuki Ogimi, que va guanyar la posició a Johnston, va retallar distàncies prop de la mitja hora de joc.

Per a la segona meitat, el seleccionador japonès Norio Sasaki va buscar solucions en Homare Sawa. El Japó va fer un pas endavant, va patir menys en defensa i va aconseguir posar el 4-2 en els 52 minuts amb un gol en pròpia porteria de Johnston. Tot i això, dos minuts després Tobin Heath va fer tornar el contundent avantatge per als Estats Units i va sentenciar el títol per a les ianquis, campiones 16 anys després.