Publicado 22/02/2016 15:46

El vicepresident del MIT presenta Open edX, plataforma de cursos en línia

Israel Ruiz (MIT)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Massachusetts Institute of Technology (MIT), Israel Ruiz, ha presentat aquest dilluns el projecte Open edX, la plataforma de cursos universitaris en línia més g ran del món, que ha estat impulsada pel mateix MIT i la universitat de Harvard.

En una conferència al 4 Years From Now (4YFN), que se celebra fins al dijous al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, Ruiz ha explicat que la plataforma té més de 840 cursos, 21 milions d'inscripcions i 7 milions d'alumnes que participen activament en les classes, i amb 90 partners institucionals com empreses.

També ha dit que la plataforma ha innovat en noves tècniques d'aprenentatge especialitzades per a cursos en línia, i que alguns cursos seleccionen els millors alumnes perquè vagin a les universitats de manera presencial i continuïn formant-se i perquè desenvolupin els seus projectes empresarials.

Estats Units és el país que més alumnes aporta a la plataforma (28%), seguit de l'Índia (10%), mentre que el 3% dels usuaris són espanyols, una xifra destacable tenint en compte la mida del país i que empata amb la Xina pel que fa a alumnes.

PROBLEMA DE L'EDUCACIÓ

Ruiz ha opinat que plataformes com Open edX sorgeixen per donar solució al problema que considera que té l'educació a escala mundial a partir de l'auge del sector 'mobile' i la globalització.

"L'educació té un problema amb el seu passat i amb el seu present", i ha destacat que les noves tecnologies obliguen a canviar els mètodes d'educació per tenir un model més flexible, personalitzat i accessible.

A més, ha explicat que les noves tecnologies també permeten millorar en aspectes com calcular el nivell d'atenció de l'alumne, una interacció molt més àgil que vagi més enllà de l'aula, i ha subratllat que el nou model ha d'estimular la creativitat de l'estudiant fugint de les "rigideses" del sistema actual.

Ha alertat del risc de l'impacte que la bretxa digital entre països desenvolupats i subdesenvolupats podria tenir en l'educació, i per això ha insistit que la nova educació ha de poder aplicar-se de manera global, com permet la tecnologia.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés