SANT BOI DE LLOBREGAT (BARCELONA), 20 oct. (EUROPA PRESS) -
La Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i el Parc Agrari del Baix Llobregat han posat en marxa un projecte d'investigació per produir noves varietats de col i bròquil per competir en aquest segment que està registrant una demanda creixent en el sector alimentari i de la restauració.
El projecte té com a objectiu posar a disposició dels pagesos del Parc Agrari més d'un centenar de varietats diferents del gènere 'Brassica', que seran avaluades qualitativament pels productors.
A partir de les dades de caracterització agromorfològica i de les avaluacions, cada any es decidirà quines varietats tenen interès i, per tant, seran sembrades l'any següent, i quines deixaran de formar part de l'estudi.
Segons ha informat el Parc Agrari del Baix Llobregat, la col és una de les espècies cultivades que presenta una diversitat morfològica més gran de la part comestible.
La coliflor, la col de Brussel·les, la col llombarda o el bròquil descendeixen d'una mateixa espècie silvestre que ha estat modelada en diferents direccions segons les seleccions realitzades pels pagesos.