Publicat 02/02/2016 16:48

Podem nomena els jutges Rosell i Yllanes, portaveus de Justícia i Reglament

Juan Pedro Yllanes
PODEMOS BALEARES

Pablo Iglesias s'adscriu a la Constitucional i el diputat que es va fer famós pels seus 'rastes' serà portaveu d'Ocupació

MADRID, 2 febr. (EUROPA PRESS) -

Podem ha recorregut a dos dels seus fitxatges estrella de les passades eleccions generals per designar els portaveus de les primeres comissions parlamentàries que es constituiran aquest dimecres. Així, l'exjutge Victòria Rosell, diputada per Las Palmas i exportaveu de l'associació Jutges per a la Democràcia, serà la veu de Podem a la Comissió de Justícia; i l'exmagistrat Juan Pedro Yllanes, diputat per Palma i qui s'havia d'encarregar de jutjar el cas 'Nóos', portaveu a la Comissió de Reglament.

El Grup Parlamentari de Podem-En Comú Podem-En Marea --que integra no només la formació violeta sinó també les confluències catalana i gallega-- ha registrat aquest dimarts un escrit amb la composició de les primeres set comissions que començaran a caminar en aquesta XI legislatura: les comissions tècniques de Reglament, de l'Estatut del Diputat i de Peticions i les permanents de Constitucional, Justícia, Ocupació i Seguretat Social i Pressupostos.

A més d'Yllanes i Rosell, Podem ha designat l'expert en Dret Constitucional i diputat per Alacant, Rubén Marínez Dalmau, portaveu de la Comissió Constitucional, i li ha confiat així la veu de la formació a la comissió que més pes té a la cambra baixa i de les que més interès suscita al partit violeta, que ha convertit la reforma de la Carta Magna en un dels seus principals objectius.

La reforma de la Constitució és l'eix principal del programa amb el qual Podem va concórrer a les generals. En concret, la formació violeta vol que la Carta Magna reconegui "cinc garanties constitucionals", que passen per reformar la llei electoral per fer-la més proporcional; reconèixer la plurinacionalitat d'Espanya i el dret a decidir; blindar els drets socials; reforçar la lluita contra la corrupció, a través, per exemple, de la prohibició de les portes giratòries; i garantir la independència judicial.

BESCANSA I DOMÈNECH, ADJUNTS EN CONSTITUCIONAL

Per aquest motiu, la formació ha inscrit el secretari general, Pablo Iglesias, i la número tres de la formació, Carolina Bescansa, com a portaveu adjunta, que també ostentarà el diputat per Barcelona i líder d'En Comú Podem, Xavi Domènech. També hi haurà en aquest òrgan el diputat d'En Marea, Antonio Gómez-Regne.

D'aquesta manera, les confluències no ostenten de moment cap dels càrrecs de portaveu titulars de les primeres comissions que es constituiran aquest dimecres. Tenint en compte que Podem va acordar que garantiria la visibilitat dels seus socis territorials, és probable que ocupin algun càrrec de portaveu de les comissions que es formaran pròximament.

Alhora, Podem ha nomenat portaveu de la Comissió d'Ocupació i Seguretat Social el diputat per Tenerife i activista social, Alberto Rodríguez, que va protagonitzar una de les anècdotes del començament d'aquesta legislatura per les seves rastes.

Tot i això, Podem no ha donat a conèixer encara qui s'encarregarà d'ocupar la Presidència de l'esmentada comissió, ja que els correspon segons el repartiment que han acordat amb la resta de formacions.

Tot i això, sí que informen que assumiran la Secretaria de la Comissió de l'Estatut del Diputat, que ocuparà un altre cop el diputat per Alacant Rubén Martínez Dalmau; i la Secretaria de la Comissió de Peticions, que serà per a la diputada de Huelva, Isabel Franco. El Reglament del Congrés estableix que la secretaria d'aquests dos òrgans les ostenti el tercer grup de la Cambra.

Finalment, la formació violeta també ha donat a conèixer que el seu portaveu a la Comissió de Pressupostos serà el diputat per Astúries i responsable de Finances de Podem, Segundo González.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés