Actualitzat 30/03/2017 00:42

El Parlament encarrega al Govern un pla contra la "segregació escolar" per motius socioeconòmics

BARCELONA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de SíQueEsPot que insta el Govern a dissenyar "una estratègia compartida per combatre la segregació escolar" amb les diferents administracions públiques i la comunitat educativa que participen en l'admissió d'alumnat.

Aquest punt de la moció s'ha aprovat per unanimitat però, malgrat això, el debat ha evidenciat grans diferències entre els grups: des de C's que ha insistit en el seu rebuig a la immersió lingüística, fins a la CUP que rebutja l'escola concertada i demana que els centres siguin públics o privats.

Segons es recull en la moció, un dels punts per combatre aquesta segregació és "garantir la distribució adequada i equilibrada dels alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu entre tots els centres del servei d'educació de Catalunya i durant tot el curs escolar".

Segons ha explicat la diputada de SíQueEsPot Jéssica Albiach, la moció busca evitar situacions de segregació tant per raons de "necessitats educatives específiques com altres de caràcter social, econòmic i cultural", un problema que, segons la seva opinió, sí que presenta actualment el model educatiu català.

Albiach ha assenyalat els tres principals objectius de la moció: evitar que hi hagi "escoles de primera i escoles de segona"; que l'escola sigui una autèntica eina d'igualtat d'oportunitats, i prohibir que hi hagi centres que facin negoci amb els drets educatius.

Algunes de les mesures que s'han reclamat al Govern és que estableixi, com a "criteri per al manteniment dels concerts educatius" als centres, la corresponsabilització en la matriculació de l'alumnat amb més dificultats.

També s'estableix que la Generalitat "sancionarà les irregularitats detectades", tant en centre públics com privats concertats relacionats amb l'admissió de l'alumnat, tot i que no es precisa com es materialitzaran aquesta sancions.

PRESSUPOSTOS

La moció també insta el Govern a "incrementar" en els pròxims Pressupostos de la Generalitat les partides suficients per poder continuar augmentant els recursos per a l'atenció educativa de l'alumnat en funció de les dotacions ja existents i de les necessitats detectades.

El text no aborda, aquesta vegada, retirar les subvencions públiques a les escoles que segreguen per sexe, un tema recurrent al Parlament que s'ha votat diverses vegades i que genera controvèrsia perquè en ocasions ha dividit CDC i ERC.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés