Actualitzat 12/05/2016 12:53

El Parlament citarà l'antic Consorci del Palau per irregularitats després de Millet

Juicio sobre el hotel del Palau de la Música
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Maig (EUROPA PRESS) -

   La comissió del Parlament de la Sindicatura de Comptes ha aprovat aquest dijous per unanimitat citar un responsable de l'antic Consorci del Palau de la Música Catalana (CPMC) per l'informe sobre l'entitat entre el 2010 i el 2013, que constata irregularitats en els recursos públics del Palau després del cas Millet, destapat el juliol del 2009.

   L'informe de fiscalització recull la "dissolució 'de facto'" de la CPMC --entitat pública participada per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura-- el 2012 a favor de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, de caràcter privat, la qual cosa va contra les normes de règim jurídic de les administracions públiques.

   Adverteix, a més, que aquest traspàs a la Fundació de la gestió de l'activitat i dels edificis del Palau suposa "en la pràctica" la pèrdua del control públic, mentre que el Consorci manté la responsabilitat de pagaments pel presumpte desfalc, que la Sindicatura xifra en 3,65 milions d'euros de presumpta malversació de fons públics, la mateixa xifra calculada en el procés penal pel Jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona.

   També veu irregularitats en una subvenció d'1,17 milions d'euros --procedent dels Pressupostos de la Generalitat 2012-- atorgada pel Consorci a la Fundació que no s'ajusta a la normativa.

   Respecte a la gestió del Consorci abans de buidar-se de contingut el 2012, la Sindicatura constata que el 2010 i 2011 no aplicava el pla general de comptabilitat pública; "falta de control" en despesa i organització del personal; i que el Consorci va deixar de cobrar a la Fundació el setembre del 2010 el lloguer de sales del Palau, i abans ho feia sense contracte.

   A més, despeses que corresponien a la Fundació o l'Orfeó van ser assumides pel Consorci, i hi havia "una falta gairebé absoluta" de contractes formalitzats amb proveïdors de béns i serveis, la relació dels quals es basava majoritàriament en acords verbals amb l'antiga direcció.

   Alhora, considera que s'ha gastat part del rescabalament de 2,42 milions rebuts en el marc del procediment penal contra els antics responsables del Palau, però que aquesta quantitat és "provisional" fins que acabi el tràmit judicial, fet pel qual podria reclamar-se la seva devolució més endavant.

AL·LEGACIONS

   El Consorci va al·legar en l'informe que en aquests anys, després del cas Millet, s'ha viscut una situació "excepcional", i ha apuntat a qüestions com que es va imputar l'equip directiu que gestionava el mateix Consorci des de la seva constitució el 1983.

   Això va implicar canvi de direcció, "sostracció de documentació" per part dels imputats i de la Policia i administració judicial, pèrdua d'informació i acomiadaments de treballadors vinculats en l'anterior equip directiu.

   També va adduir "falta de col·laboració de persones que podien informar sobre actuacions presumptament delictives, clima general de desconfiança" i comprovació d'un desviament d'uns 6 milions d'euros dels fons gestionats pel Consorci durant els anys anteriors al 2009.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés