Actualitzat 30/03/2017 02:22

Òmnium llança una campanya per reconèixer les "lluites compartides" de Catalunya

Des del moviment antiglobalització a les lluites obreres

BARCELONA, 23 oct. (EUROPA PRESS) -

Òmnium ha iniciat una campanya de reconeixement de les "lluites compartides" de Catalunya des de l'oposició al franquisme fins a l'actualitat que es desenvoluparà entre aquest novembre i abril de 2017.

A la presentació de la campanya aquest diumenge al barri de la Marina de Barcelona, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha destacat que la campanya pretén "enfortir el compromís per fer un país més just i més digne", i ha rebutjat que l'entitat intenti apropiar-se d'altres lluites i moviments.

"És important que fem aquest exercici de reconeixement mutu amb l'objectiu de treure de l'anonimat aquestes lluites i posar-les en valor", ha assegurat Cuixart, i ha exemplificat l'objectiu de la campanya en moviments com el d'antiglobalització i la lluita pel dret a l'habitatge.

Entre les persones que han donat suport a aquesta iniciativa es troben l'activista Arcadi Oliveras, l'exdiputat de la CUP David Fernández, l'exregidor d'ICV a Barcelona Ricard Gomà i els filòsofs Xavier Antich i Vicenç Villatoro.

En la seva intervenció a l'acte de presentació de la campanya, Arcadi Oliveras ha cridat a "continuar amb la lluita" mitjançant la mobilització i l'associació, després de recordar la seva participació en les campanyes contra l'OTAN o la lluita per augmentar el pressupost destinat a les beques menjador en els col·legis.

FÒRUM DE LES LLUITES COMPARTIDES

La vicepresidenta d'Òmnium, Marina Llansana, ha anunciat que la campanya farà el seu acte central el pròxim 5 de novembre amb l'anomenat 'Fòrum de les lluites compartides', que abordarà les lluites obreres, les lluites veïnals i de la crisi de refugiats, en què participaran portaveus d'entitats com Stop Mare Mortum o Proactiva 'Open Arms'.

Llansana ha afegit que l'elecció del lloc en el qual s'ha presentat la campanya no és casual perquè el barri de la Marina "exemplifica les lluites veïnals per aconseguir un barri digne", i la historiadora Ester Pardo ha reivindicat l'arribada de la L10 del metro al barri --encara pendent-- com a exemple de les lluites del barri actualment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés