Actualitzat 10/09/2016 15:06

Margallo creu que el que passi a les eleccions basques i gallegues "serà determinant per a Espanya"

Margallo
EUROPA PRESS

Alterta sobre el secessionisme: "D'una crisi se surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és irreversible"

SANT SEBASTIÀ, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel García Margallo, s'ha mostrat convençut que el que passi al País Basc i a Galícia a les eleccions del pròxim dia 25 "serà determinant per a Espanya". A més, ha instat als socialistes a seure en una taula a discutir "no sobre candidats", sinó sobre mesures per arribar a un acord.

Margallo ha realitzat aquestes afirmacions en un míting a Sant Sebastià en què ha participat al costat del candidat del PP basc a lehendakari, Alfonso Alonso; al president del PP de Guipúscoa i cap de llista per aquest territori, Borja Sémper, i a la portaveu popular donostiarra, Miren Albistur.

En la seva intervenció, ha afirmat que en el moment actual no s'aconsegueix entendre per què no hi ha un Govern i ha recordat que "els espanyols han votat dues vegades i han dit que el Parlament està fragmentat i que hi ha dos grups de partits radicalment diferents".

En aquest sentit, ha afirmat: "Uns som els partits constitucionalistes, els que tenim una mateixa idea d'Espanya, els que creiem en un projecte europeu, en una Europa federal, en una Europa avançada, els que creiem que Espanya ha d'estar en la moneda única i que no podríem tornar a temps anteriors i els que creiem que el lloc d'Espanya està amb Occident lluitant contra el terrorisme que vol destruir la nostra forma de vida, la nostra cultura i que són ells o nosaltres".

Alhora, "hi ha altres, alguns partits nous, que estan en una altra cosa". Segons la seva opinió, "Podem no és d'esquerres ni de dretes, és de Veneçuela" i ha ironitzat amb el fet que la formació que lidera Pablo Iglesias compti amb "un militar antimilitarista".

El ministre ha considerat que el PSOE "faria bé a seure a la taula i no discutir si els agrada aquest o un altre candidat sinó dir en què coincideixen amb nosaltres en el diagnòstic, quines són les mesures, i farem un programa".

"Això ens donaria 255 escons i ens permetria fer totes les reformes que calen per fer front als grans desafiaments i tenir altres 40 anys de pau, estabilitat, llibertat i progrés com els va portar la Constitució, que no debades es diu la Constitució de la concòrdia", ha expressat.

D'altra banda, ha advertit dels riscos de continuar amb un Govern espanyol en funcions, al·ludint a nombroses situacions de conflicte a escala mundial. D'aquesta manera, ha recordat que, malgrat que Espanya ha millorat la seva situació, "queda molt per fer i una desacceleració ens pot copejar".

A més, referint-se a qüestions com el Brexit, ha destacat la necessitat de refundar Europa, procés en el qual "Espanya ha de ser present".

"DESAFIAMENT SECESSIONISTA"

García Margallo, d'altra banda, ha explicat que des que és ministre cada divendres de l'any s'ha reunit un grup de persones per discutir el desafiament secessionista que és, segons la seva opinió, "el desafiament més gran d'Espanya".

"D'una crisi se surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible", ha apuntat.

En aquest sentit, ha assegurat que un Estat "no ho és perquè els habitants d'un territori diguin que són un Estat", sinó perquè la comunitat internacional el reconeix com a tal.

En aquest sentit, ha afirmat que és "absolutament inimaginable" que en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides reconegui una declaració unilateral. A més, ha recordat que l'any passat Espanya va aconseguir una declaració "signada pels 193 països membres" per a això.

Per aquesta raó, referint-se especialment a Catalunya, ha reiterat l'advertència que "un territori no té la menor possibilitat de ser Estat" sense el citat reconeixement internacional i que, a més, quedaria fora de la Unió Europea, quelcom que es traduiria en "aïllament i pobresa".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés