Actualitzat 31/03/2017 04:49

L'Audiència de Barcelona rebutja que Laporta i més socis es personin en el cas Neymar

Creu que volen fer servir el procés penal per "criticar i desautoritzar" la gestió de la directiva

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Audiència de Barcelona ha rebutjat la petició d'un grup de socis del FC que encapçala l'expresident de l'entitat Joan Laporta de personar-se com a acusació en el cas Neymar en considerar-se víctimes dels presumptes delictes en l'operació del fitxatge del jugador brasiler.

En una sentència recollida per Europa Press, la secció sisena de l'Audiència rebutja el recurs de Laporta perquè "en cap cas no es pot acceptar que puguin ser víctimes --ni tampoc perjudicats ni ofesos-- un grup de socis de l'entitat que, suposadament, han comès les infraccions i que és acusada en el procés".

El tribunal ha donat així la raó a la posició del fiscal sobre els motius de Laporta i diversos socis per mirar de personar-se: "Pretenen utilitzar un procés penal per criticar i desautoritzar la gestió que de l'entitat han fet determinades persones els darrers anys", conclou referint-se al president Josep Maria Bartomeu i el seu antecessor, Sandro Rosell.

L'Audiència de Barcelona recorda en la seva sentència a Laporta que existeixen més vies i instruments per a això, i li retreu que "un procés penal no és el més adequat, més encara quan versa sobre delictes fiscals".

El tribunal també està sorprès que Laporta presenti el recurs amb un relat que no aporta informació rellevant sobre el cas i que es limita "a llançar valoracions i desqualificacions sobre determinades persones que han intervingut en el procés".

El Jutjat d'Instrucció 22 de Barcelona ja havia rebutjat acceptar-los com a acusació particular o popular --per això Laporta va recórrer a l'Audiència-- en acceptar el posicionament de la Fiscalia.

En l'escrit que va remetre a aquest jutjat, el fiscal Pedro Ariche va recordar a Laporta que l'objectiu del procés penal és descobrir si hi va haver frau fiscal i no determinar si la directiva va mentir els socis pel que fa al cost de l'operació de la incorporació del jugador.

El fiscal ha insistit que el paper dels tribunals no és determinar si la gestió del club ha estat nefasta --com la qualificava Laporta en el seu escrit--, i el convida a, si el que vol és fiscalitzar la directiva, fer servir els mitjans que el FC Barcelona recull en els seus estatuts i no instrumentalitzi el procés penal per a això.

EL PACTE

També ha retret l'expresident que, si tan preocupat estava per perseguir per via penal aquesta suposada nefasta gestió, podria haver provat de comparèixer en la causa en qualsevol altre moment i no esperar a què s'hagués anunciat que els acusats i el FC Barcelona havien arribat a un acord amb les acusacions del cas.

Segons l'acord tancat pels acusats amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, el club admet haver comès dos delictes fiscals en els exercicis fiscals del 2011 i el 2013 en l'operació del fitxatge.

Aquest pacte exonera de responsabilitat Rosell --per al que el fiscal demanava set anys i mig de presó-- i Bartomeu --per a qui reclamava dos anys i tres mesos de presó-, mentre que el club assumeix com a persona jurídica el delicte i pagarà 5,5 milions d'euros com a multa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés