Publicat 03/11/2016 16:15

La immobiliària Laborde Marcet creix un 26% a Espanya i prepara la internacionalització

Critica l'Ajuntament de Barcelona per paralitzar llicències hoteleres i comercials

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

La gestora barcelonina de patrimoni i inversions immobiliàries Laborde Marcet preveu tancar el 2016 amb 210 milions d'euros en transaccions, un 26% més que el 2015, i augura un augment del 20% el 2017 en el nombre d'operacions per superar la barrera dels 250 milions d'euros.

La firma vol potenciar l'àrea de propietat vertical per gestionar la captació i venda d'edificis residencials, residències d'estudiants i hotels, ha informat aquest dijous en un comunicat.

A més, està estudiant l'obertura d'oficines a Madrid en el curt-mitjà termini, i té un acord de col·laboració amb l'empresa Josas Immobiliària (amb oficines a Roma i Milà) per iniciar un procés d'expansió internacional.

Fundada fa sis anys, Laborde Marcet gestiona el patrimoni immobiliari de diverses 'family offices', capitals privats i empreses nacionals i internacionals a través de tres departaments: patrimonial (Inversions), comercial (venda al detall & High Street) i Desenvolupament de Negoci.

Des de la seva creació fins a l'actualitat, ha experimentat un increment de facturació anual sostingut de dos dígits, i disposa d'un registre de 4.000 clients entre operadors i propietaris, un 12% més que el 2015.

Pel que fa al nombre d'operacions, des de principis d'any Laborde Marcet ha realitzat al voltant de 150 operacions, xifra que ja supera les 121 registrades durant tot l'any 2015.

PARALITZACIÓ DE LLICÈNCIES

La companyia ha alertat que la recent suspensió durant un any de llicències per a locals de restauració, oci i de negocis vinculats al turisme al districte de Ciutat Vella "generarà una bombolla a la compravenda de llicències".

Ho ha atribuït al fet que "crearà un negoci paral·lel per part dels locals que ja disposen d'una llicència i que demanaran preus abusius a aquells emprenedors i empresaris que vulguin obrir un negoci".

"Resulta incomprensible la falta de diàleg de l'Ajuntament", ha lamentat un dels socis fundadors de l'empresa, Miquel Laborde.

En el cas de la moratòria hotelera a Barcelona, Laborde Marcet xifra en més de 3.000 milions d'euros la inversió total que s'hagués registrat en els equipaments paralitzats, així com la creació d'uns 10.000 llocs de treball vinculats a la construcció, manteniment i serveis dels establiments.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés