Actualitzat 30/03/2017 12:42

Homs diu que seria un "honor" ser inhabilitat pel 9N i carrega contra l'actuació "gregària" del Suprem

Recrimina a PSOE i C's que donin suport a investigar els mètodes de Fernández Díaz contra els adversaris i votin sí al suplicatori

MADRID, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de l'antiga Convergència al Congrés, Francesc Homs (PDECAT), ha proclamat aquest dijous que seria "un honor" ser inhabilitat pel Tribunal Suprem per haver participat, com a conseller de Presidència, a l'organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014 a Catalunya i ha tornat a carregar contra l'"actuació gregària" que, segons la seva opinió, està mostrant en aquest procediment el Tribunal Suprem.

Així ho ha assegurat Homs a la roda de premsa que ha ofert a la cambra baixa, amb el suport dels altres parlamentaris de formació, després de comparèixer davant de la Comissió de l'Estatut del Diputat, que és l'encarregada de tramitar el suplicatori que ha sol·licitat el Suprem per poder investigar-lo.

En aquesta compareixença, que ha tingut lloc a porta tancada, Homs ha defensat que el procediment que es obrir contra ell "està viciat" perquè és "més polític que jurídic" i que el suplicatori persegueix l'objectiu d'"interferir en el funcionament de la Cambra en termes polítics".

NO SERÀ UNA MÀCULA

"Volen donar un escarment als qui no ens ajupim davant del PP i intimidar els que posem les urnes per resoldre problemes polítics", ha insistit. Per això ha comentat que si és inhabilitat no serà "una màcula" en la seva trajectòria, sinó un "honor" i un episodi que podrà explicar als seus néts.

En aquest punt, ha deixat clar que no farà el "ridícul" d'incomplir aquesta sentència eventual en contra seu presentant-se al Congrés per seguir ocupant l'escó i ha remarcat que seguirà defensant les seves tesis a Catalunya.

Això sí, ha insistit que aquesta sentència condemnatòria "perjudicaria" el sistema, posaria de manifest que les coses no funcionen bé i seria "un element més" per entendre per què els independentistes volen un Estat propi.

Homs, que ha destacat la celeritat amb la qual, segons la seva opinió, es tramitarà el suplicatori, ha reiterat que ara el Suprem el vol investigar pels mateixos fets en els quals es va basar la querella contra ell que es va desestimar a Catalunya el 2014. "L'únic que ha canviat des d'aleshores és que sóc diputat", ha dit.

AL MATÍ GANÀPIES, A LA NIT AMB EL PP

A més, ha recriminat a PSOE i Ciutadans que donin suport al suplicatori després de donar suport que el Congrés investigui el ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per utilitzar les eines de l'Estat de Dret contra els adversaris polítics. "No és coherent, és una contradicció; de dia diuen una cosa i es fan els ganàpies i a la nit pacten amb el PP", ha denunciat, referint-se als socialistes.

Alhora, segons ha explicat, durant la seva compareixença davant de la comissió, ha suggerit als seus membres que citessin l'ex-fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que va deixar el càrrec després de presentar una querella contra els organitzadors del 9N que s'havien negat a impulsar els fiscals catalans.

"Sembla que alguns grups tenen por de conèixer la veritat", s'ha lamentat, en referència al fet que la comissió, per no ajustar-se al Reglament, no ha atès la seva sol·licitud que es pogués escoltar altres implicats en aquest tema abans de prendre una decisió.

En un altre moment de la intervenció, Homs ha assegurat que està en contra de l'aforament i que li agradaria ser jutjat per un tribunal ordinari perquè li generen "més confiança" que el Tribunal Suprem o el Constitucional, "altes magistratures" que "es presten als interessos del PP" i que els populars usen de manera "barroera".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés