Publicat 05/09/2015 10:57

García-Page recorda a González que la Constitució ja parla de nacionalitats

Demana a la classe dirigent catalana que recuperi el 'seny' que sempre ha tingut Catalunya

MADRID, 5 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha mostrat el seu desacord amb la proposta de l'expresident del Govern Felipe González de reconèixer Catalunya com a nació en una futura reforma de la Constitució, li ha recordat que la Carta Magna ja parla de "nacionalitats", i ha dit que el terme nació, des del seu punt de vista, ha de reservar-se per a Espanya.

"La gran nació que tenim és l'espanyola", ha sentenciat, en reacció a González, que ha plantejat aquesta idea en una entrevista de 'La Vanguardia'.

En arribar a la seu socialista de Ferraz, on es reuneix el Comitè Federal del partit, García-Page ha assenyalat que actualment el debat sobre Catalunya va "més enllà" de la iniciativa esbossada per l'exdirigent socialista.

"El que hi ha és una acumulació permanent de greuges i, des del meu punt de vista, Espanya és una nació en què caben diferents sensibilitats que es poden aproximar més o menys a nació", ha dit, incidint que a la Constitució de 1978 "ja fa diverses dècades es va reconèixer que hi ha regions i nacionalitats", fet que, segons la seva opinió, "és una aproximació bastant sentimental i bastant raonable a aquest concepte".

El 'baró' castellanomanxec s'ha mostrat obert a canviar la Carta Magna per "actualitzar les relacions de Catalunya amb Espanya", però ha deixat clar que, segons la seva tesi, la gran nació és l'espanyola i que en aquesta nació hi cap fins i tot la gent que considera que la seva terra petita pot considerar-se nació o nacionalitat.

TORNAR AL 'SENY'

Respecte al projecte sobiranista de Junts pel Sí, García-Page ha reiterat que no veu "sortida legal ni jurídica ni de sentit comú" als seus plantejaments, i ha demanat a la classe dirigent catalana que recuperi el 'seny' que ha tingut sempre Catalunya.

"Singularitats totes, drets històrics, reconeguts també a la Constitució, podem parlar del que faci falta, però hi ha molt a parlar abans que algú es pegui una bufetada", ha apuntat.

Des del seu punt de vista, "es poden reclamar moltes coses i segurament les coses no poden seguir com estan".

Per això, ha avisat que "no es pot estar parat" com ho està, segons la seva opinió, el Govern de Mariano Rajoy, al qual ha demanat que no es quedi creuat de braços.

"Que no pensi que, com que és molt difícil la independència, el temps ho arreglarà tot perquè no és cert", li ha aconsellat, abans de recalcar que "no es pot tirar la gent pel precipici ni pels catalans ni per la resta d'Espanya".

"Apostarem per la concòrdia i el consens tot i que això suposi que hi hagi canvis", ha reiterat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés