Actualitzat 09/11/2016 18:09

Gallina Blanca inverteix tres milions en una nova línia de producció a Osca

Inauguración de la nueva línea de producción de Gallina Blanca en Ballobar
GOBIERNO DE ARAGÓN

BALLOBAR (OSCA), 9 nov. (EUROPA PRESS) -

La nova línia de producció de la planta de Gallina Blanca al municipi d'Osca de Ballobar, dedicada a la fabricació de productes alimentaris, ha suposat una inversió de tres milions d'euros, generarà 20 nous llocs de treball i produirà diàriament més de 90.000 unitats de 'Yatekomo World Tour' per al mercat espanyol i italià.

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha participat a l'acte d'inauguració d'aquesta nova línia de producció de Gallina Blanca, empresa que té dues plantes en la comunitat, la de Ballobar, amb 160 treballadors, i l'Alcanyís, que ocupa 40 persones.

També han assistit a l'acte la consellera d'Economia, Indústria i Feina del Govern d'Aragó, Marta Gastón, l'alcaldessa de Ballobar, Esther Saló; el director general de Gallina Blanca a Espanya, Fernando Fernández; el director d'Operacions del grup, Josep María Vila; i el director de fàbrica, Óscar Resa, entre d'altres.

Lambán ha agraït a l'empresa la seva aposta per Ballobar i per la comunitat perquè "ha fet una gran inversió que generarà 20 nous llocs de treball i, a més obre una nova línia de producció molt vinculada a la innovació en el sector agroalimentari, on està molt implicat el Govern d'Aragó".

Segons la seva opinió, "el Baix Cinca té un enorme potencial en el sector agroalimentari i som molt optimistes amb l'atracció de noves empreses a la zona que generin riquesa i feina".

Alhora, ha subratllat l'aposta de l'executiu per la logística com sector que es revela com a principal palanca de desenvolupament pels avantatges de competitivitat i internancionalització que confereix a les empreses aragoneses, gràcies la situació geoestratègica de l'Aragó.

Lambán s'ha mostrat orgullós del sector fructícola de la zona i del desenvolupament d'aquesta empresa, que va començar el seu camí el 1937 i que, segons la seva opinió, ha entès el repte de la globalització perquè "permeten entreveure un futur esperançador".

COMPROMÍS

El director general de Gallina Blanca a Espanya, Fernando Fernández, ha precisat que "aquesta inversió suposa un pas més en l'aposta de la companyia per la innovació i la internacionalització.

Els nous 'Yatekomo World Tour' són receptes inspirades al Marroc, la Xina, Itàlia i els Estats Units i formen part de la família de productes Yatekomo, la gamma de fideus orientals de Gallina Blanca, que es va llançar al mercat el 2013 i que ja han provat més de set milions d'espanyols, superant els cent milions d'unitats venudes a Espanya.

Actualment, és líder al mercat espanyol amb una quota de mercat del 62% i ha fet créixer el sector dels plats preparats en un 74%, donada la facilitat de preparació en el mateix envàs.

ALTRES LÍNIES A LA PLANTA DE BALLOBAR

El president d'Aragó ha visitat la planta de Ballobar, on també estan ubicades les línies de producció d'Avecrem i Jumbo, conegut com l''Avecrem africà', que fabriquen 4.000 milions de pastilles de caldo a l'any.

El 70% correspon a Jumbo, per al mercat africà i els mercats europeus; el 20% a Avecrem, per a Espanya; i el 10% a les pastilles Gallina Blanca, per a Rússia i Països Bàltics.

Aquesta planta està en funcionament des del 1984 i té una superfície de 14.700 metres quadrats, amb una plantilla de 140 treballadors.

La companyia forma part del grup internacional del sector de l'alimentació GBfoods, que va registrar una facturació de 627 milions euros el 2015.

Té presència a Espanya, Itàlia, Holanda, Rússia, Repúbliques del CIS, en 28 països del continent africà i el Pròxim Orient, així com els Estats Units a través de marques com Gallina Blanca, Star, Jumbo i Grand'Itàlia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés