Publicat 15/02/2016 14:11

La Facultat d'Economia de la UB busca col·laboració d'exalumnes per finançar projectes

La decana de la Facultad de Economía de la UB, Elisenda Paluzie
EUROPA PRESS

Salvador Alemany, Roser Fernández i Joan Hortalá col·laboren en la iniciativa

BARCELONA, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

La Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) buscarà la col·laboració dels seus 50.000 exalumnes per finançar projectes d'investigació, i recompensarà les col·laboracions de 100 euros del col·lectiu amb una placa al recent creat Mur dels Antics Alumnes, ha explicat aquest dilluns la degana, Elisenda Paluzie.

Recolliran les aportacions a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, en què podran col·laborar també persones alienes a la universitat, i que en aquest primera edició finançarà la tesi doctoral de l'estudiant grega Athina Raftopoulou sobre els determinants socials de l'obesitat a Espanya, amb una beca de 5.000 euros.

Han elegit aquesta tesi pel seu "impacte" i interès social --relaciona el nivell socioeconòmic amb el risc d'obesitat-- i, en cas que resulti d'èxit, planegen utilitzar aquest mètode per finançar projectes futurs, que poden consistir a portar professors internacionals o millorar les instal·lacions, per exemple.

COMPLEMENTAR EL FINANÇAMENT

La degana ha explicat que dels prop de 4.000 doctorands que té actualment la UB, només 518 tenen algun tipus de beca pre-doctoral oficial que els permeti dedicar-se a la tesi a temps complet, fet que complica a la universitat competir a escala internacional i suposa "el debilitament de la base de la piràmide de la investigació".

La iniciativa vol aconseguir fonts de finançament "complementàries", davant de les restriccions pressupostàries de les administracions públiques, ha apuntat Paluzie.

PLAQUES DE LA MATEIXA MIDA

El Mur dels Antics Alumnes és una iniciativa utilitzada per universitats de prestigi com Harvard i Standford, i busca també mantenir el vincle amb els exalumnes, que veuran materialitzat amb nom en una placa permanent --de la mateixa mida, independentment de l'aportació econòmica--.

Els exalumnes que aportin 500 euros veuran el seu nom en una cadira de la Sala de Grau --on es llegeixen les tesis-- i els que donin 5.000 euros rebatejaran la beca amb el seu nom, ha destacat Paluzie.

La plataforma Verkami està oberta a tot el món, per la qual cosa les persones alienes a la facultat podran fer aportacions de 25 i 75 euros, que rebran recompenses com aparèixer en els agraïments i rebre les conclusions de la tesi --en paper amb la donació més--.

'CULTURA ALUMNI'

Es tracta de la primera iniciativa que fa la facultat en relació amb els seus graduats, llicenciats i diplomats, i vol recuperar la identitat i la "cultura Alumni" que hi havia els anys 50 i 60, quan eren pocs alumnes, i que es va perdre amb la massificació de les universitats, ha relatat la degana, que ha cridat a no menyscabar les universitats catalanes.

Han estrenat el Mur la degana al costat del president d'Abertis i del Consell Social de la UB --que col·labora amb la iniciativa--, Salvador Alemany, la secretària general de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Roser Fernández, i el president de la Borsa de Barcelona i antic degà, Joan Hortalá.

En declaracions als mitjans, Hortalá ha destacat la vinculació entre passat i present de la facultat, per a la que suposa també una font d'ingressos, "que en aquest moment són molt necessaris".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés