Actualizado 22/02/2016 12:54

Eurecat llança una tecnologia d'àudio 3D per al mòbil

Eurecat MWC 2016
EURECAT

BARCELONA/MADRID, 22 Febr. (EUROPA PRESS) -

   Investigadors del centre tecnològic Eurecat han presentat al Mobile World Congress (MWC) 2016 de Barcelona una nova tecnologia de so binaural que permet produir i distribuir música i continguts d'àudio 3D en els dispositius mòbils.

   Les eines desenvolupades per Eurecat permeten gravar i produir continguts sonors en aquest format binaural en el Laboratori d'Àudio del centre tecnològic, ubicat a la seu del centre tecnològic a Barcelona, situada al Districte 22@, ha informat l'empresa aquest dilluns en un comunicat.

   Tot i que el so binaural fa la sensació d'àudio 3D amb qualsevol mena d'auricular, Eurecat treballa per adaptar uns auriculars al seu sistema, perquè l'experiència immersiva sigui "de la màxima qualitat", ha explicat el director de Tecnologies Audiovisuals d'Eurecat, Adan Garriga.

   "A l'àudio distribuït per mòbil li falta qualitat, naturalitat i immersivitat", segons Garriga, que sosté que aquesta innovació en el so binaural, fruit d'un treball d'investigació iniciat l'abril del 2015, té potencial per implantar-se molt aviat al mercat internacional, tenint en compte que s'escolta amb un reproductor normal i amb qualsevol mena  d'auricular.

   Segons l'investigador del centre, "el sistema és igual que en el cas de la imatge en 3D, de manera que a cada orella se li envia un so perquè el cervell pugui generar la sensació tridimensional".

   En canvi, especifica, "en el cas de l'estèreo no tens en consideració les orelles humanes quan envies el so a la dreta i a l'esquerra".

   En paraules del director general de Negoci d'Eurecat, Miquel Rey, aquesta tecnologia "és un exemple de com Eurecat posa a disposició de les empreses solucions i coneixement especialitzat perquè puguin anticipar-se a la demanda del mercat i augmentar la seva competitivitat, mitjançant productes, processos i serveis innovadors i d'alt valor tecnològic".

   Eurecat ofereix tant a les grans com les petites i mitjanes empreses "eines i capacitats que els permeten accelerar la innovació, eliminar la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques i reduir els riscos, en un entorn de màxima exigència a nivell global".

INTERNET DE LES COSES, MÒBIL BANKING I REALITAT AUGMENTADA

   Durant el MWC, Eurecat ha presentat també els treballs que els seus investigadors estan desenvolupant dins del projecte PIDaaS una plataforma d'autenticació de seguretat basada en tecnologies de reconeixement biomètric a través de dispositius mòbils.

   Aquest projecte estudia aplicar plantilles biomètriques de la cara i de veu juntament amb elements del dispositiu mòbil, la xarxa, el programari, amb la finalitat de blindar els dispositius mòbils i els objectes connectats a internet (internet of Things) davant de ciberatacs.

   A més d'Eurecat, el projecte té la participació de CSI Piemonte, Bantec, Ricoh Spain, la Universitat de Kent, E-Bros, Ticsalut i Gjovik University College.

   A més, el centre tecnològic ha desenvolupat el sistema Floodr, un servei sota demanda de simulació d'atacs que permet a les empreses conèixer el seu nivell de seguretat en les seves aplicacions mòbils simulant un assalt informàtic Ddos, que mostra també a la fira mundial del mòbil.

   Altres solucions per a les empreses que Eurecat presenta al Mobile World Congress són analítiques i tècniques Big Data per a conjunts de dades geoespacials i innovacions al camp de les xarxes socials, perfils d'usuari i recomanacions basades en el context, així com tecnologies de posicionament indoor, control de qualitat per a aplicacions mòbils, reconstrucció 3D a partir de fotografies mòbils, aplicacions mòbils d'última generació i eines de seguretat mòbil banking i de realitat augmentada.

   Eurecat aglutina l'experiència de més de 450 professionals que generen un volum d'ingressos de 40 milions d'euros anuals i presta servei a més de mil empreses.

   Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró i Reus i amb una seu al Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d'R+D+I nacionals i internacionals d'alt valor estratègic i té 73 patents i set spin-off.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés