Actualitzat 29/07/2016 11:21

Cellnex preveu un exercici 2016 continuista i un Ebitda de 280 milions

Sede de Cellnex
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 jul. (EUROPA PRESS) -

Cellnex Telecom preveu que l'exercici del 2016 tingui una evolució continuista, per consolidar els resultats obtinguts aquest semestre i dirigir les operacions realitzades i alhora seguirà monitorant el mercat europeu occidental per estudiar noves opcions.

El director financer de Cellnex, José Manuel Aisa, ha valorat els resultats del primer semestre --amb un benefici net de 24 milions, un 33,3% més- i ha constatat que van en la línia d'allò esperat pel mercat, fent els passos en la correcta direcció per afermar-se com a operador d'abast europeu.

Els ingressos en aquest període han escalat fins a 338 milions, un 18% més, i l'Ebitda ha augmentat un 16,5%, fins a 134 milions, amb la previsió, segons ha apuntat Aisa, d'arribar al tancament del 2016 amb un Ebitda de 280 milions d'euros.

Alhora, la companyia d'infraestructures de telecomunicacions, que aquest 20 de juny va ingressar a l'Íbex-35, mantindrà el focus actiu a l'Europa continental per analitzar més operacions d'interès, en diversos països, com poden ser el Regne Unit, Irlanda i Portugal, entre d'altres.

Durant aquest segon trimestre, Cellnex ja ha anunciat tres adquisicions per 208 milions, que han permès reforçar la seva presència a Itàlia (compra de CommsCon), Holanda (261 emplaçaments de Protelindo) i França (la integració de fins a 500 emplaçaments amb Bouygues Telecom).

A 30 de juny, Cellnex Italia aporta un 34% dels ingressos totals de la companyia i, a pesar de la fallida operació d'Inwit, filial de Telecom Italia, el mercat italià segueix sent atractiu, segons Aisa, que ha afirmat que pot jugar un paper com a quart operador.

Sobre l'estructura financera, ha recordat que el balanç s'ha anat desapalancant a poc a poc, l'Ebitda es converteix en caixa en alta proporció, amb un nivell d'endeutament relatiu a la baixa.

El deute net a 30 de juny ha ascendit als 872 milions d'euros, respecte dels 927 milions a tancament del 2015, amb una reducció del 6%, i la ràtio deute net/Ebitda es va situar en 3,3 vegades, respecte dels 3,7 de desembre del 2015.

Al tancament del primer semestre, l'empresa manté una estructura de deute estable, a llarg termini, amb una vida mitjana de 5,6 anys, amb un cost mitjà anual del 2,1%, i en un 57% referenciada a tipus fix.

Standard & Poor's (S&P) va pujar a finals de juny la perspectiva de l'avaluació 'BB+' de Cellnex a positiva des de neutral per la millora del seu Ebitda.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés