Publicat 17/02/2016 12:46

Bonet adverteix que la falta d'estabilitat política "pot frenar la recuperació"

Josep Lluís Bonet
EUROPA PRESS

MADRID, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya, Josep Lluís Bonet, ha reclamat estabilitat política i social, ja que l'absència d'aquests elements "pot frenar la recuperació en la qual es troba el país en aquest moment".

Al costat d'això, ha afirmat aquest dimecres que la crisi ha ensenyat a les pimes que la internacionalització és necessària i que l'objectiu d'Espanya ha de seguir sent sortir a l'exterior, que ofereix oportunitats "importants" al país.

Durant la seva intervenció a les jornades Strategy Spain, Bonet ha assenyalat també que hi ha una plataforma d'internacionalització espanyola que pot ajudar les empreses a superar la crisi.

A més, ha apuntat que la globalització és el "marc" real al qual s'enfronten les empreses i que "qualsevol empresa que vulgui tenir una trajectòria avui ha de tenir-la com a punt de partida".

En aquest context, ha destacat que les pimes, com la major part del teixit productiu del país, han après amb la crisi que la internacionalització és necessària.

Per aquesta raó, Bonet ha apuntat que Espanya ha de centrar-se a tenir una bona estabilitat política i social, ja que no tenir-la "pot frenar la recuperació en la qual es troba el país en aquest moment".

També ha destacat la importància de donar suport a la sortida a l'exterior de les pimes que tenen pocs recursos i que la societat entengui que les empreses "són la clau del benestar dels espanyols".

Per a Bonet, cal tenir talent, treballar i tenir tenacitat, ja que amb això "es va on sigui". Alhora, ha afirmat que s'han d'anar muntant xarxes comercials, "un dels sectors on tenim avantatges és l'agroalimentari, s'ha de guanyar exportant marques, no exportant granels".

Per la seva banda, l'alt comissionat del Govern espanyol per a la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, ha afirmat que la globalització és una realitat: "Vivim en ella i depenem del que passa i influïm en el que passa també".

De fet, ha recalcat que la crisi no ha estat "més greu" per l'aportació del sector exterior, "si no hagués estat pel sector exterior haguessin tancat moltíssimes fàbriques".

"Les empreses han donat un exemple extraordinari de la capacitat d'adaptació", ha afegit Espinosa de los Monteros. A més, ha apuntat que la internacionalització s'està convertint en un tema estructural i no conjuntural i que s'ha passat a 150.000 empreses que exporten i s'ha augmentat el nombre d'empreses que exporten regularment, és "un senyal molt il·lustratiu".

El president d'Accenture Espanya, José Luis Moreno, ha assenyalat que Espanya és un dels països que més ha augmentat les exportacions en un entorn de comerç mundial que es redueix.

"Internacionalitzar no és només exportar, és també obrir les portes de l'economia espanyola a les multinacionals que operen i exporten des d'aquí", ha afegit.

A més, ha apuntat que a les empreses espanyoles els falta grandària. "Espanya té poques empreses grans i la internacionalització i exportació no està tan ben distribuïda com sembla, hi ha un camí molt gran per recórrer", segons el punt de vista de Moreno.

En la inauguració de l'acte, el conseller delegat d'OHL i vicepresident del Cercle d'Empresaris, Josep Piqué, ha afirmat que la globalització "no és una opció política, és una dada de la realitat que ha vingut per quedar-se" i que la revolució digital ens obliga a innovar en productes i comprendre la nova realitat dels mercats, que es basa en la sobirania del consumidor.

A més, Piqué ha assenyalat el comportament absolutament volàtil dels mercats de tot el món. "Tot ens afecta, estem veient els enormes desequilibris que genera l'evolució dels preus dels hidrocarburs", ha afegit Piqué, que ha apuntat que no s'han trobat encara preus d'equilibri per a les matèries pures, cosa que pot ser "bona" per a determinats països a curt termini, però "dolenta" a mitjà termini.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés