Publicat 03/02/2016 12:24

BBVA no preveu participar en el procés de fusions, però n'analitzarà les oportunitats

Consejero delegado de BBVA, Carlos Torres
EUROPA PRESS

El banc mantindrà la seva política de dividend i compaginarà efectiu i accions fins que es normalitzi l'entorn

MADRID, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

BBVA no té previst participar en la nova etapa de fusions que podria produir-se en el sector financer, ja que considera que el seu perfil "és l'adequat", tot i que no descarta analitzar les "oportunitats atractives" que poguessin presentar-se en el seu àmbit, tal com ha fet en el passat.

Així ho ha avançat el conseller delegat de l'entitat, Carlos Torres, en conferència amb analistes després de la publicació dels resultats anuals del banc, on ha explicat que l'objectiu de BBVA és buscar rendibilitat. "No preveiem canvis en la nostra presència geogràfica", ha afegit.

El directiu ha recordat que l'entitat ha estat "bastant activa" sobre aquesta qüestió a Espanya, per la qual cosa ja té l'experiència de generar rendibilitat. Els últims anys, el banc ha integrat Unnim i CatalunyaCaixa.

BBVA preveu créixer de manera orgànica a cadascun dels països en els quals opera, segons Torres, qui ha apuntat que, en el cas de possibles compres, caldria estudiar com contribuirien al creixement del ROE (rendibilitat sobre recursos propis).

MANTENIR EL DIVIDEND

Torres ha assenyalat que per al 2016 el banc pretén continuar amb la seva actual política de dividend i seguirà alternant efectiu i accions fins que l'entorn es normalitzi, moment en el qual lliuraran la retribució a l'accionista exclusivament en efectiu.

En aquest exercici, combinaran dos efectius amb dos 'scrip', tal com ja han fet el 2015 i amb l'objectiu d'augmentar la seva ràtio de capital 'fully loaded' des del 10% fins a l'11% el 2017.

El banc preveu que al llarg del 2016 els saldos crediticis es mantinguin estables, el marge d'interessos creixi entre l'1% i el 2% i les comissions a Espanya augmentin "a doble dígit".

Els costos a Espanya, per part seva, pujaran per la reestructuració de Catalunya Caixa, a la qual es destinaran uns 100 milions d'euros.

BBVA, que no augura un impacte significatiu de les provisions el 2016, confia que el 'totxo' hagi desaparegut del seu balanç el 2018.

"La previsió és que per a aquest any el nostre risc sigui immaterial", ha manifestat Torres, qui ha afirmat que l'entitat pretén continuar amb el bon ritme de vendes, que el 2015 li ha reportat 177 milions d'euros de plusvàlues.

L'entitat que presideix Francisco González també espera poder acudir als mercats majoristes i emetre 10.000 milions d'euros, aprofitant també el mercat privat.

IMPACTE DEL GAS I DEL PETROLI

D'altra banda, BBVA no espera un impacte significatiu pel canvi en els preus del gas i del petroli. En aquest sentit, el director financer de l'entitat, Jaime Sáenz de Tejada, ha assenyalat que el risc total del banc en aquest segment és de 50.000 milions d'euros, una mica més del 3% del seu saldo de crèdit total.

Les ponderacions més importants es troben als Estats Units i Mèxic, països en els quals l'exposició al sector és d'un 6%. A la resta de geografies, el percentatge d'exposició està per sota del 2,5%.

Pel que fa a les divises, el banc veu impactes negatius per a aquest exercici per Veneçuela i l'Argentina, fonamentalment concentrats a la primera meitat de l'any.

Sense tenir en compte Veneçuela, el banc ha aconseguit el 2015 un impacte positiu de 101 milions d'euros. Comptant el país llatinoamericà, l'impacte ha estat negatiu en 22 milions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés