Actualitzat 29/03/2017 17:06

La Barcelona Hosting Week reunirà 560 expositors, un 11% més que el 2014

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La Barcelona Hosting Week, que estarà integrada per la celebració d'Hostelco, Fòrum Gastronòmic i el Congrés de Restauració Col·lectiva, reunirà a 560 expositors, un 11% més que el 2014, i convertirà Barcelona en la capital de la gastronomia del 23 al 26 d'octubre.

La segona edició d'aquest certamen, que es farà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, s'erigeix com la gran plataforma sectorial de la indústria gastronòmica que inclourà a tota la cadena de valor del sector, des de l'equipament fins a l'elaboració i distribució del producte, ha informat Fira en un comunicat aquest dimarts.

En concret, Hostelco farà la seva XVIII edició amb la major oferta de productes i serveis de les principals empreses del sector, el 28% internacionals procedents, sobretot, del Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, Benelux (Bèlgica, Països Baixos i Luxemburg), Turquia i Portugal.

A més, la present edició s'ha focalitzat en l'atracció de 2.500 compradors estratègics nacionals i internacionals que ja han confirmat la seva presència, molts d'ells procedents d'Espanya però també del Marroc, Portugal, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit i França.

A ells se sumen els responsables de compres de més de 42 cadenes hoteleres, de restauració i de gestió de serveis espanyoles i estrangeres que, a través d'una sèrie de trobades B2B programades pel saló, es reuniran amb els expositors d'Hostelco.

També hi haurà jornades tècniques i taules rodones, on participaran el xef Martín Berasategui amb el director general de Resuinsa, Félix Marín, per tractar sobre 'L'evolució del sector de l'hostaleria i de la gastronomia (1976 - 2016)'.

Pel que fa al Fòrum Gastronòmic, se centrarà en 'l'univers del dolç' i tindrà la presència d'Oriol Balaguer, Christian Escribà, Jordi Butrón o Xano Saguer, entre d'altres, i també participaran xefs com Jordi Cruz, Carme Ruscalleda i els germans Torres.

Tots ells faran tallers i demostracions per explicar les noves tendències i tècniques als professionals i a l'usuari final, unes activitats que coincidiran amb el Congrés de Restauració Col·lectiva, l'únic dedicat exclusivament a la restauració social que aquest any celebra la seva segona edició.

RECUPERACIÓ

El president d'Hostelco i de la Federació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (Felac), Jordi Roure, ha explicat que el sector ha experimentat un canvi de cicle després de la crisi.

I és que les 130 empreses integrades a la Felac van arribar el 2015 a una facturació global de 1.424 milions d'euros, un 11% més: "El volum de negoci de les empreses espanyoles s'ha vist impulsat per unes exportacions que segueixen la trajectòria ascendent dels últims anys i que tenen un pes fonamental en aquest sector".

Roure ha atribuït l'increment a la reactivació de les vendes d'equipament per a hostaleria a Espanya al creixement registrat per l'hostaleria i les bones xifres del turisme, i sobre les previsions per al 2016, el president ha assenyalat que la tendència és positiva.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés