Publicado 15/12/2016 18:09

El Sant Pau de Carme Ruscalleda, Premi Nacional de Gastronomia 2016 al millor Restaurant de l'Any

Àlvar Ayuso de l'Alvart guanya el premi al cuiner jove i el grup Balfegó s'emporta el premi especial de l'Acadèmia

ACN

Barcelona.-El restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda ha guanyat el premi Restaurant de l'Any dels Premis Nacionals de Gastronomia 2016, que atorga l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L'Acadèmia considera que Ruscalleda té una transcendència internacional "molt rellevant" i la seva figura és reconeguda per la tradició de la seva cuina, "sempre saludable i centrada en els productes de temporada de la seva terra, i afegeix poesia a tot el que cuina". També destaca la seva cuina "creativa ja que modernitza molts plats catalans tradicionals i els exporta a altres cultures".

Així mateix, segons recorda l'Acadèmia, el reconeixement de Ruscalleda és avalat per ser l'única xef del món amb més estrelles Michelin. Concretament en té set: tres per al seu restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, dos per al Moments, al capdavant del qual es troba el seu fill Raül Balam, i dos més per al restaurant Sant Pau a Tòquio. A més, compta amb els tres sols de la Guia Repsol.D'altra banda, Àlvar Ayuso del restaurant Alvart ha guanyat el premi al cuiner jove i el grup Balfegó s'ha emportat el premi especial de l'Acadèmia.L'Acadèmia destaca que als seus 24 anys, després de realitzar 'stages' a restaurants de gran reputació com Hoffman, Saüc, Bras i Gaig, Àlvar Ayuso "fa una aposta arriscada" i decideix obrir un restaurant a Barcelona, l'Alvart. "Seriós, meticulós i molt exigent", Àlvar sorprèn al comensal "per la seva interpretació personal de la cuina clàssica i pel seu atreviment tècnic a l'hora de crear les seves receptes", subratlla l'Acadèmia.En relació al premi especial, l'Acadèmia ressalta que una família de pescadors de l’Ametlla de Mar, dedicada tota la vida a la pesca de la tonyina vermella, aposta per un innovador projecte que du a terme el grup Balfegó. Aquest projecte els portarà a liderar l'exportació de tonyina fresca d'alta qualitat a més de 20 països, arribant a la taula dels restaurants més prestigiosos del món. Neix així el grup Balfegó, que combinant tradició i innovació, "aconsegueix l'objectiu de tancar el cercle des de l'origen de la pesca fins al consumidor final, creant un model de gestió de referència al segle XXI", destaca l'Acadèmia. La seva missió és la captura, alimentació, estudi i comercialització de la tonyina vermella, sota un sistema de responsabilitat empresarial sostenible que, segons l'Acadèmia, "satisfà les expectatives dels seus clients de manera permanent, garantint la continuïtat de l'espècie per a les generacions futures". A més, a Tòquio hi ha el mercat de peix i de productes marins més gran del món, anomenat Tsukiji, on es realitza la subhasta de tonyina Balfegó a gran escala.L'Acadèmia farà el lliurament dels guardons el proper mes de febrer. Cada any, l'Acadèmia distingeix cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana que han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina. Amb l’atorgament d’aquests premis, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca i trajectòria en l’àmbit de cadascun dels apartats establerts.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés