Publicado 20/12/2016 12:03

Cau una organització acusada d’estafar 56.000 euros en el lloguer d’habitatges inexistents a la costa tarragonina

ACN

El Vendrell.-La policia espanyola ha desarticulat una organització acusada d’estafar 56.400 euros en el lloguer d’habitatges ficticis, sobretot a la costa de Tarragona. En total, els agents han detingut vint persones de nacionalitat espanyola, marroquina i romanesa i han bloquejat els anuncis fraudulents publicats en diverses pàgines d’Internet i 26 comptes bancaris amb un saldo total de 10.258 euros. L’organització esta liderada per un ciutadà romanès i constava de tres nivells. A banda del màxim responsable, en un segon esglaó hi havia ciutadans especialitzades en aconseguir persones que treballessin per a ells, com a receptors en els seus comptes e les transferències, i en un tercer ciutadans amb escassos recursos econòmics que eren qui obrien els comptes. La policia calcula que van estafar 94 persones.

El grup actuava principalment des del Vendrell i estava perfectament jerarquitzat i estructurat per desenvolupar les seves funcions. Els habitatges ofertats eren tant de primera residència com de vacances en portals d’Internet coneguts. La investigació es va iniciar fa quinze mesos quan es va tenir coneixement de la primera denúncia d’un afectat de Gandia. Els ‘modus operandi’ era sempre el mateix. Els membres del grup demanaven un ingrés en concepte de reserva i un cop fet l’afectat detectava que havia estat víctima d’un engany ja que no podia tornar a contactar amb l’anunciant. Segons la policia espanyola, els anuncis eren tan reals que les víctimes arribaven a desplaçar-se més de 500 quilòmetres per ocupar l’immoble i després es trobaven que no existia, en algunes ocasions, o que en d’altres hi vivien els seus propietaris.El cap del grup era qui inseria l’anunci i en un segon nivell hi havia els anomenats ‘aconseguidors’, ciutadans de nacionalitat marroquina que eren el contacte amb les víctimes i receptors de les transferències bancàries. Per últim, les ‘mules’ eren ciutadans de nacionalitat espanyola amb escassos recursos econòmics que obrien comptes al seu nom i transferien els diners a l’organització o l’entregaven en mà després de retirar-lo dels caixers automàtics.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés