BARCELONA, 1 juny (EUROPA PRESS) -
L'IV festival Vinyasons ha ampliat la seva extensió geogràfica a les comarques de l'Empordà (Girona), el Bages (Barcelona) i el Priorat (Tarragona), on oferirà la seva proposta de música, cellers i caves, ha explicat el director del festival, Marius McGuiness, aquest dimecres en roda de premsa.
El festival, de petit format i que se celebra de l'1 de juliol al 5 d'agost, tindrà la participació dels cellers Can Bas, Codorníu, Gramona, Llopart, Mas Rodó, Segura Viudas, Torelló, Torreblanca i Vilarnau (Penedès); Martín Faixó (Empordà); Abadal i Oller del Mas (Bages); i Clos Figueres (Priorat).
En aquesta edició, hi haurà gastronomia de creació pròpia, ja que es busca "la sinergia entre una cuina creativa i moderna i els maridatges enològics amb els productes", han apuntat.
El xef i cap de cuina de l'Escola d'Hostaleria, Turisme i Indústria (INS), Ferran Sogorb, ha preparat cinc menús diferents, que poden consultar-se a la pàgina web del festival.
A diferència de les anteriors edicions, Vinyasons es concentrarà durant al mes de juliol: "Vam veure que era quan el públic hi assistia més i quan esgotem els concerts", ha anotat McGuiness.
HUMET, MEZQUIDA I GUINOVART
El festival, que va néixer com una iniciativa de l'Orquestra de Cambra del Penedès, tindrà els artistes Quartet Mèlt; la cantant Celestia Alías, que actuarà al costat d'un quartet; Marc Mezquida, que repeteix en el festival ara amb la cantant brasilera Sofia Ribeiro; Anna Alàs i Albert Guinovart, que faran un recital dedicat a Granados; la cantant Gemma Humet i el guitarrista Pau Figueres, i Las Migas.
"A diferència d'altres anys, hem abandonat el quartet clàssic i hem apostat per Aupa Quartet, una formació de pop i funk molt original", ha anotat McGuiness.
Amb un preu de 75 euros l'abonament i 35 euros per un concert, aquesta última inclou la visita al celler una hora abans del concert, gastronomia, tast de vi o cava i l'actuació escollida.