Actualitzat 30/03/2016 15:28

Sebastián García Ferro reflexiona sobre la maduresa amb professionals i amateurs

Imagen de '+45' de Sebastián García Ferro
MERCAT DE LES FLORS

BARCELONA, 30 Març (EUROPA PRESS) -

   El coreògraf, ballarí, 'performer' i compositor argentí Sebastián García Ferro reflexionarà sobre la maduresa, a partir d'aquest divendres i fins diumenge, amb sis intèrprets professionals i 40 'amateurs' amb la peça '+45', que podrà veure's al Mercat de les Flors.

   '+45' uneix la dansa contemporània amb la dansa social i parla d'"avançar, esquivar, resistir i aturar-se", ha explicat el creador aquest dimecres en roda de premsa.

   Amb influències molt variades com les arts marcials japoneses, el 'contact improvisation' i el físic en escena, García ha començat a gestar el projecte fa dos anys: "Volíem un cos de figurants que comencessin abans que els ballarins professionals", ha anotat.

   A través d'una residència artística, els ballarins van treballar amb els 40 intèrprets, que els acompanyaran al Mercat i en les actuacions en el festival Sismògraf i en el festival Grec, entre d'altres.

   "Vam convocar Barcelona, Girona, Olot, Sant Boi i Mataró, a través de tallers gratuïts en els quals fèiem una introducció a la dansa contemporània, però també investigàvem amb ells", ha continuat García.

PASSAT, PRESENT I FUTUR

   A través del moviment es compten el present, el passat i el futur: "Els ballarins comencen l'obra, després entra el cor format pels 40 ballarins amateurs, que tenen molt pes i representen el passat, i finalment hi ha una coda final, que representa el futur amb el comiat dels ballarins", ha manifestat García.

   "Les tres branques s'escriuen des del cos crepuscular, tot i que és sempre un cos vital", ha continuat el creador, que barreja elements oposats com un funeral i una festa amb dosis d'humor molt valent, melancolia i alegria.

   Els colors del terra i tardorencs dominen en '+45', una peça on el cos madur es mostra "des de la seva diversitat, sense homologar-lo", ha afegit.

SIS 'PERFORMANCES'

   A més dels 40 ballarins, García ha reunit sis 'performers', que han participat en la creació de la peça: "Bebeto està en la perifèria, Guillermo és el savi, María Cabeza de Vaca és gairebé com una protagonista molt juvenil, Olga Álvarez és la resistència, Tàpies té a veure amb el sofriment i Joan Palau té a veure amb estar sol".

   "A mi m'agrada molt una frase que diu que un cos jove balla bé, mentre que un cos madur balla bonic", ha explicat García sobre el nucli de la peça.

TREBALLAR AMB NO PROFESSIONALS

   Un dels formadors, Daniel Rosado, ha explicat el procés amb els 40 seleccionats: "El propòsit ha estat obrir un espai comú on la gent pogués compartir i expressar-se. Són cossos extraordinaris, no són comuns".

   "Molts es plantegen què faran després. Són gent a la qual se li ha obert una porta perquè ha tornat a connectar amb la societat", ha explicat Anna París, responsable de l'assistència coreogràfica.

   En aquesta edició, la dona més gran té 74 anys, mentre que l'home té 66: "Quan veus a Josep ballar t'emociones", ha explicat García, que vol portar aquest projecte a Mèxic l'any que ve, entre d'altres llocs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés