Actualitzat 03/05/2017 13:58

El Festival de Torroella homenatjarà Achúcarro i dedicarà un dia a Monteverdi

Joaquín Achúcarro
CEDIDA

Grigory Sokolov, Hesperion XXI i Academy of Ancient Music, a la programació

BARCELONA, 3 maig (EUROPA PRESS) -

El 37 Festival de Torroella de Montgrí (Girona) homenatjarà el pianista bilbaí Joaquín Achúcarro, qui actuarà per 25è any consecutiu en el certamen, i dedicarà un dia a Claudio Monteverdi amb tres concerts en el 450è aniversari del naixement del compositor italià.

En roda de premsa aquest dimecres a Barcelona, la directora del festival, Montse Faura, ha explicat que en aquesta edició, que se celebrarà del 28 de juliol al 20 d'agost en l'Auditori-Espai Ter i l'església de Sant Genís, torna a tenir un gran pes la música antiga amb set concerts que giraran al voltant de Johann Sebastian Bach, Monteverdi i Georg Philipp Telemann.

El concert inaugural del festival serà el 29 de juliol amb un concert d'Achúcarro --qui ha actuat en el certamen ininterrompudament des del 1993-- acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès, en el qual interpretaran peces de Claude Debussy, Edvard Grieg i Manuel de Falla, encara que el dia anterior hi haurà un preàmbul a càrrec del clavecí Benjamin Alard que farà les Variacions Goldberg de Bach.

L'homenatge a Achúcarro es completarà amb el concert final del 20 d'agost en el qual els seus deixebles Alessio Bax, Lucille Chung, Marta Espinós i Daniel del Pino interpretaran amb l'Orquestra de càmera Amadeus de la Radio Polonesa els concerts per a un, dos, tres i quatre pianos de Bach, unes peces "difícils" de veure.

GUITARRISTA DE TORROELLA

El següent concert serà el dels guitarristes Jorgen Skogmo i Jens Franke (2 d'agost) en el qual realitzaran una integral de l'obra de Josep Ferrer i Esteve, músic toroellense, que recuperarà l'obra d'aquest guitarrista del segle XIX després que Franke trobés un manuscrit aen la Royal Academy of Music de Londres.

Els següents concerts seran de l'Acadèmia 1750 (3 d'agost) amb obres de Ludwig van Beethoven, Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart; Grigory Sokolov (8 d'agost) amb peces de Mozart i Beethoven; l'Academy of Ancient Music (10 d'agost) amb un programa dedicat a Telemann; el retorn al certamn de l'Academy of Saint Martin in the Fields Chamber 17 anys després; el Quartet Quiroga (16 d'agost), i Hesperion XXI i Jordi Savall (17 d'agost) amb les 'Folías Antiguas & Criollas'.

El festival dedicarà el 6 d'agost a la figura de Monteverdi amb tres concerts de l'Ensemble Le Fenice en tres escenaris diferents de la població: Palau Solterra, la plaça de la Vila i l'església de Sant Genís, aquest últim amb les "monumentals" 'vespres' del compositor italià.

Torroella es completa amb 'Stabat Mater. The Vivaldi Project' (18 d'agost), en el qual el grup Soqquadro Italià fa una reinterpretació contemporània del 'Stabat Mater' d'Antonio Vivaldi en un espectacle que fusiona concert, dansa i teatre amb el ballarí i cantant Vincenzo Capezzuto, i el concert familiar 'El bosc de Grimm' (14 d'agost), de la companyia La Maquiné.

A més de la programació de concerts, Torroella compta amb el Fringe, que se celebra del 27 al 30 de juliol, en el qual oferirà una vintena de propostes de joves músics amb repertoris inèdits i poc freqüents i voluntat d'obrir ponts de diàleg.

El festival, que l'any passat va tenir una ocupació del 92,8% i 11.232 espectadors, té aquesta edició un pressupost de 462.000 euros i les aportacions públiques cobreixen el 68% del total.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés