Actualitzat 29/03/2016 14:27

David Pintó i Clara Peya porten al Maldà "l'univers de Patricia Highsmith" amb un musical

Vilavella y Yuste son los protagonistas de 'Homes foscos' de Peya y Pintó
MAUVEGO/EL MALDÀ

BARCELONA, 29 Març (EUROPA PRESS) -

   El director David Pintó i la pianista i compositora Clara Peya han creat junts el seu segon musical, 'Homes foscos', un 'thriller' musical inspirat a l'"univers de Patricia Highsmith", que es podrà veure a partir d'aquest dimecres i fins al 9 de maig al Maldà, ha explicat Pintó aquest dimarts en roda de premsa.

   "En l'escenografia de 'Mares i filles' hi havia molts llibres vells, i un d'ells era 'Mar de fons'. Vaig començar a llegir-lo però em vaig adonar que faltaven 40 pàgines", ha anotat el director sobre l'origen del muntatge que el va portar a l'obra de l'escriptora nord-americana.

    Partint de diferents obres de Highsmith com 'Estranys en un tren' i 'El talent de Mr. Ripley', Peya i Pintó han creat la història de dos homes (Ruben Yuste i Marc Vilavella) durant els anys 40 que tenen un "costat molt fosc", ha explicat Pintó.

   "Em vaig adonar que volia fer una història d'atmosfera tenebrosa. A diferència de 'Mares i filles', aquest musical és més argumental", ha continuat el director, que ha codirigit el nou espectacle del Mag Lari, 'Ozom', entre d'altres projectes.

   De Highsmith només hi ha un nom al final de l'obra que s'esmenta com "un petit homenatge al seu univers", ha aclarit Pintó, que ha dirigit el musical 'John i Jen' d'Andrew Lippa i 'Over the Moon' a l'Almeria Teatre, entre d'altres.

HISTÒRIA ENTRE DOS HOMES

   'Homes foscos' és la història d'una relació entre dos homes i les dificultats que suposava aquesta relació en els anys 40: "Tenen una atracció perillosa entre ells perquè l'homosexualitat no estava acceptada", ha expressat Pintó.

   El director del muntatge ha insistit que la intenció no ha estat crear un espectacle "gai per al gueto, sinó per a tots els públics".

   "És una obra que parla de les relacions malaltisses, els jocs de poder i els cercles de víctima i botxí", ha continuat Pintó sobre la trama de 'Homes foscos'.

MÚSICA "ATEMPORAL"

   Peya ha explicat que no sap com definir la seva música, però que la considera "atemporal perquè barreja diferents estils i influències que la fan inubicable".

   "A mi m'agrada fer la música quan sé qui la cantarà perquè crec que cada veu és un univers", ha continuat la pianista, que fa poc ha estrenat el seu últim espectacle, 'Zip', a la Sala Hiroshima.

   "En general a mi no m'agraden les interpretacions dels musicals perquè són excessives. A mi m'agraden quan canten sense cantar", ha continuat l'artista.

   "És un repte treballar amb la música de Clara. Nosaltres hem estudiat molta tècnica però ens demanava que l'espectador no percebés que estàvem cantant", ha explicat Yuste.

   "El punt on hem intentat arribar és després d'anys de construcció. Volem fer un musical que vagi més enllà del formal", ha finalitzat Vilavella.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés