Actualitzat 28/06/2017 17:17

Un 'Cyrano' amb Lluís Homar i "vocació popular" tancarà el Temporada Alta de Girona

L.Homar, S.Sunyer i P.Miró (Temporada Alta)
EUROPA PRESS

El certamen acollirà 17 produccions, entre les quals destaca la versió d'Àlex Rigola amb 'Vània'

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

Una versió lliure de l'obra teatral 'Cyrano de Bergerac', d'Edmon Rostand, dirigida per Pau Miró i protagonitzada per Lluís Homar, irromprà en el XXVI festival Temporada Alta de Girona amb una clara "vocació popular" per tancar el certamen, han explicat l'actor, director del muntatge i director del festival, Salvador Sunyer.

En la presentació del programa del festival, que transcorrerà entre l'11 d'octubre i el 10 de desembre a Girona, el director ha explicat que l'esdeveniment acollirà aquest any 17 produccions, de les quals 11 són catalanes i entre les quals destaca l'estrena una versió lliure d'Antón Chéjov dirigida per Àlex Rigola: 'Vània'.

"Parlem de teatre popular, i serà popular, però anem a agafar l'essència sense intervencionismes", ha subratllat Miró sobre 'Cyrano', que ha comparat amb la gira i posada en escena del muntatge 'Terra Baixa' que, també protagonitzat per Homar, va collir èxit de públic i crítica.

A diferència de 'Terra Baixa', en el muntatge de 'Cyrano' Homar no estarà sol i estarà acompanyat per altres quatre actors, Joan Anguera, Albert Prat, Àlex Batllori i Aina Sánchez, han explicat els impulsors del muntatge que posarà el focus en la ferida del protagonista.

"És un espadatxí de la paraula, capaç d'enfrontar-se a 100 homes sense por, però no és capaç d'enfrontar-se al seu nas", ha significat Miró sobre l'espectacle que després farà temporada en el Teatre Borràs de Barcelona.

TEATRE POPULAR

Sunyer ha insistit que parlar de teatre popular no significa parlar d'una "horterada o d'una cosa baixeta i sense sostre", i ha argumentat que la cultura popular té sentit si ajuda la gent a pujar un graó.

El festival, que renova la seva voluntat de ser motor de la dramatúrgia del territori català, també acollirà la versió de 'Vània' en coproducció amb Teatres Canal de Madrid, després que Rigola hagi explorat al mateix autor amb l'estrena d''Ivanov' en el Teatre Lliure.

Al costat del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), coproduirà la primera versió en català de 'Blasted' (Rebentats) de la dramaturga britànica Sarah Kane, sota la direcció d'Alícia Gorina i amb l'actor Pere Arquillué com a protagonista.

PENDENTS DEL MUNTATGE INAUGURAL

Entre els muntatges presentats, encara queden alguns pendents com l'inaugural, també figura 'Els nens desagraïts' dirigit pel gironí Llàtzer Garcia i coproducït amb la Sala Beckett i 'El color de la llum', de Ferran Joanmiquel, que estarà coproducït amb la Sala La Planeta.

A nivell internacional, s'estrenarà una coproducció amb el Théâtre de la Ville de París i en col·laboració amb el de Perpignan amb 'The Mountain, the Truth and the Paradise' de la companyia Mal Pelo, una de les companyies de dansa més arrelades a les comarques de Girona.

AMENAÇA TERRORISTA

L'amenaça terrorista planejarà en una altra coproducció internacional, 'No se registran conversaciones de interés', dirigida per Roger Bernat en una coproducció del Grec Festival amb el francès Mucem de Marsella.

També es podrà veure l'espectacle musical 'Àries de reservat', amb la soprano gironina Elena Martinell i direcció de Marc Rosich, a més dels espectacles 'El comediant', de la companyia Cascai Teatre; 'Simone' de Daniela Feixa; 'Els dies que vindran', de Mireia Vallès, i el muntatge familiar 'El buit', dirigit per Sergi Ots.

També destaquen 'La visita de la vella Dama, de Farrés Brothers i protagonitzada per Vicky Peña en coproducció amb el Teatre Lliure; 'El metge de Lampedusa' de Miquel Górriz --també amb el Lliure--, i els espectacles de dansa 'Dancing with frogs' de Sol Picó i 'IuanMI' de Lali Ayguadé.

80.000 ESPECTADORS DES DEL 2016

Més de 80.000 espectadors, fins ara, han vist les 20 produccions estrenades el 2016, de les quals 18 han acabat fent gira o temporada, ha destacat el director, que ha explicat que aquest any el Ministeri de Cultura no donarà subvencions al certamen per una "qüestió tècnica" de procediment.

Ha celebrat la baixada de l'IVA per a espectacles teatrals, si bé ha titllat d'injust i sense sentit que aquesta reducció del 21% al 10% no es produeixi de la mateixa forma en l'àmbit del cinema: "No hi ha un projecte de país ni d'estat a nivell cultural", ha lamentat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés