Publicat 19/01/2017 19:21

El cinema català arriba a la sala Berlanga amb un cicle dedicat als Premis Gaudí 2017

Un monstruo viene a verme
UNIVERSAL

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

La Fundació SGAE i l'Acadèmia del Cinema Català han organitzat el cicle Premis Gaudí 2017, que tindrà lloc a la madrilenya Sala Berlanga des d'aquest divendres 20 de gener fins al 27 de gener, que programarà pel·lícules com 'Un monstre em ve a veure' i 'La mort de Lluís XIV'.

La mostra, que compleix la seva segona edició, ofereix una selecció dels títols finalistes en la IX edició dels guardons de l'Acadèmia del Cinema Català que reconeixen les millors produccions cinematogràfiques catalanes de l'any.

Segons els organitzadors, el cicle pretén acostar al públic una selecció dels últims treballs audiovisuals de firma catalana candidats a la IX edició dels Premis Gaudí, la cerimònia dels quals es farà el pròxim 29 de gener a l'Auditori del Fòrum - CCIB de Barcelona, presentada per l'actor i músic Bruno Oro, i dirigida pel cineasta, escenògraf i director de teatre Lluís Danés.

Algunes de les cintes es projectaran en versió original subtitulades al castellà. La mostra té llargmetratges en competició de cineastes veterans que han arribat a l'èxit en taquilla com Juan Antonio Bayona ('Un monstre em ve a veure') i al mateix temps ofereix espai per a títols menys coneguts com l'òpera prima d'Alba Cros, Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen ('Les amigues de l'Àgata').

El cinema documental torna a ser present en aquest cicle amb ofertes com les de Pau Faus ('Alcaldessa'), en les que indaga a l'accés al poder d'Ada Colau; Santiago Garrido ('Bigas x Bigas'), que construeix un biopic sobre el cineasta desaparegut Bigas Luna, i David Fernández de Castro ('Priorat'), que relata la cultura del vi com un paisatge amb un mil·lenni de tradició.

El cicle acull igualment un espai per al drama i la reflexió amb el relat de Isa Camp i Isaki Lacuesta ('La propera pell') sobre el misteri de la identitat; amb l'exploració tràgica de les relacions personals que realitza Marc Crehuet ('El rei borni') i amb el conflicte de la renúncia que ofereix Gemma Ferraté ('Tots els camins de Déu').

Per la seva banda, Marcel Barrena ('100 metros') ofereix una comèdia sobre un malalt amb un repte esportiu per transcendir la seva decadència física, mentre que el thriller històric es manifesta amb la narració d'Antonio Chavarrías ('The chosen').

Finalment, el cinema més personal troba la seva expressió en la peça d'Albert Serra ('La mort de Lluís XIV') mentre que Alberto Rodríguez i Nacho La Casa ('Ozzy') aporten la seva visió del gènere d'animació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés