Publicat 19/12/2016 13:20

El CCCB aprofundirà en el canvi climàtic, les utopies europees i el llibre el 2017

Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB)
JOSEP RAMONEDA

Registra un rècord de públic de 450.000 visitants durant el 2016, el més alt de la seva història

BARCELONA, 19 des. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) comptarà el 2017 amb una temporada expositiva presidida pel canvi com a idea central que es materialitzarà en grans exposicions i activitats al voltant del canvi climàtic, les utopies europees i el fotollibre.

Ho ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa el director del CCCB, Vicenç Villatoro, que ha començat el seu discurs inicial dient: "Aquest serà un any en el qual parlarem del canvi, de les narratives del canvi, els paradigmes que canvien, del canvi com característica de l'acceleració i del present".

En la línia d'exposicions Beta i després de les mostres 'Big Bang Data' (2014), '+Humans' (2015) i 'La màquina de pensar. Ramon Llull i l'Ars combinatòria' (2016), el CCCB acollirà a la tardor l'exposició internacional 'Després de la fi del món', comissariada per José Luis de Vicente.

L'exposició abordarà la difícil relació de l'home amb el mitjà natural durant l'era actual de l'Antropocè, i plantejarà com arribarà el món a la segona meitat del segle XXI i diferents escenaris de futur, ha explicat la cap d'Exposicions, Rosa Farré.

Aportarà raons científiques sobre l'escalfament global, i abordarà el canvi climàtic d'una forma diferent i des de la perspectiva de canvi de paradigma, de la ciutat, de la política, de la demografia i de la cultura.

Si a la mostra '+ Humans' el CCCB abordava el canvi de l'espècie amb la tecnologia, en la del canvi climàtic versarà sobre el canvi de les formes de viure el planeta fruit de l'impacte de l'acció humana i tecnològica, ha dit Villatoro.

"El llibre és l'espai natural de la fotografia", en paraules de Gerry Badger, per la qual cosa la mostra 'Fenomen fotollibre' abordarà entre març i agost l'auge d'aquest format en una coproducció amb Foto Colectània.

JEAN ECHENOZ Y JOHN BANVILLE

La festa de la literatura amplificada tindrà una de les seves edicions "més potents" amb la presència d'autors consagrats com John Banville, Pierre Lemaitre, Jean Echenoz, Jo Nesbo, Marta Sanz, Joan Fontcuberta i Paco Roca, entre els primers confirmats.

El cicle 'Ciutat món', reprendrà el Debat de Barcelona per convocar pensadors destacats amb la finalitat que parlin sobre els canvis de la vella Europa i també que registren les noves utopies sobre el continent, mentre que també abordarà el centenari de la Revolució Russa, el fenomen del suïcidi i promourà un cicle de conferències per a joves.

El festival 'Xcèntric', de l'àmbit audiovisual, farà els 15 anys amb una nova pàgina web, publicarà un segon llibre i obrirà una nova línia de suport a la creació dirigida a autors emergents que vulguin iniciar-se en aquest àmbit.

SOY CÁMARA

Pel seu costat, el canal de YouTube Soy Cámara en línia continua experimentant amb el gènere del videoassaig prenent com a punt de partida els temes centrals de la programació del CCCB en col·laboració amb alumnes de Comunicació Audiovisual d'escoles de cinema catalanes.

Villatoro ha celebrat que el centre ha aconseguit aquest any un rècord de 450.000 visitants i participants, fet que s'ha convertit en la "xifra més alta de la història del CCCB", si bé ha celebrat que les exposicions itinerants fora han aportat 160.000 visitants més fora del centre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés